Denna dagens nyheter har delvis präglats av elprischockvarningar för elfakturan som ska komma i januari. Det har jag också insett då vårt pris just nu efter 4 dagar in i december ligger på 666 kr. Djävulstalet. Helt sjukt då antalet kwh inte är särskilt mycket. Snordyra priser vilket leder till elprisångest.

Jag är inte alls sugen på att betala dessa dyra elräkningar. Men vem är det? Tycker inte vi har så hög elförbrukning heller trots att vi har direktverkande el. Men vet iofs inte vad andra villor med annan uppvärmning har för elförbrukning heller. Ska bli spännande vad vår förbrukning landar på. I november gjorde vi endast av med 66 % av förra årets förbrukning. Så vi har ju verkligen börjat tänka på att inte göra av med så mycket el.

Jag tycker dock att det är skrämmande att vi måste snåla på elen 2022. I ena stunden ska alla ha elbilar för att i nästa måste alla spara på elen. Det är en ekvation jag inte får ihop. Ska alla skaffa elbilar för att sen bara låta dem stå för vi inte har någon el?

Jag tycker det är lite otäckt med vad som kan hända med kärnkraftverken men vi måste ha något som producerar el när det inte blåser. Denna höst har man verkligen sett hur bra vindkraften är när det blåser = jättebillig el. Men vi har även sett hur extremt dålig vindkraften är när det inte blåser = extrema priser på el. Men något vi alla är överens om är att vi behöver mer el även om vi exporterar mycket av vår el. Men tydligen behövs vår el mer någon annan stans. Så vi får betala deras priser. Alltså detta är ett stort skämt hur det har blivit.

Till detta så finns det fortfarande mååååånga bilar och andra transpormedel som går på fossila bränslen som man vill ska byta till eldrift. Vilka elpriser kommer det inte vara framöver? Hemska priser antagligen. Med tanke på att detta är en utveckling som behöver ske överallt och inte bara här i lilla Sverige.