Äntligen tog jag tag i att kolla upp min hörsel. Jag var hos VC i höstas och idag fick jag äntligen komma till audionomen. Som förväntat så hör jag dåligt och även som jag hade när jag var liten så har jag en ”hängmatta” i min hörsel. Jag hör alltså de låga och de höga tonerna bra, men inte den vanliga samtalstonen. Stavelser försvinner i min hörsel typ eller vad hon sa. Jag fick även göra ett taltest, d.v.s. man får testa hur bra man hör ljud i en brusig miljö. Där fick jag bättre än förväntat resultat om man kollade på min ålder så det var ju alltid något positivt.

Domen blev att jag har en lätt till måttlig hörselnedsättning och jag ska få hörhjälpmedel. Så med ens blev jag gammal. Men ska bli skönt att slippa säga Va?! hela tiden. Tror det kommer uppskattas här hemma också. Får bara hoppas att det går snabbt att vänja sig vid den. Det jobbiga kommer väl bli att alltid ha något i örat tänker jag. Det är självklart en vanesak.

I höstas fick jag även en CPAP-mask mot sömnapné. Vet inte om jag skrivit om det. Men den får jag verkligen inte att fungera. Jag somnar utan problem men vaknar efter 1-2 timmar. Det längsta jag lyckats sova med den är 2 timmar och 43 minuter. Under tiden jag sover med masken så känner jag att jag inte sover särskilt djupt. Det går liksom inte. Ska till sömnmedicin nästa vecka så får vi se vad de säger. Jag känner nästan att jag har gett upp.

Annars rullar allt på här hemma. Min trötthet kommer och går som vanligt och nu gör ju inte den där sömnmaskinen så att jag är piggare direkt. Sover jag utan den två nätter så är jag piggare än när jag sover med den och jag fick ju den för att jag var så trött… så det blir liksom värre med den så det blir extra motigt att använda den när jag vet att jag kommer bli tröttare av det.