10262026_10201731285354853_4345701520419352054_nI flera år har jag försökt få Nora intresserad av att lära sig att cykla. Men likt sin mor så har hon totalvägrat. Först var det hennes älskade trehjuling hon inte ville sluta cykla på. Sen var det balanscykeln. Men nu. Nu äntligen har hon vågat lita på sig själv och lärt sig cykla. Envisa mamman vägrade ju sätta på stödhjul och det gav resultat. Så fort Nora visade lite intresse tog det inte många timmar innan hon kunde cykla helt själv.

Igår var vi ute hela eftermiddagen. Det var lite småkallt men ändå så var det riktigt skönt. Vi hittade Enyas napp i barnens leksakslåda efter deras bravader häromdagen så vi tog med den på en cykeltur förbi Ica o Polly. Påväg dit mötte vi Robban som var ute och gick med sina små. Vi stod och tjötade en stund och började vandra hemåt.

När vi skulle säga hejdå blev vi inbjudna på kaffe som vi tackade ja till och sen förflöt ytterligare en timme. Barnen lekte och hade skoj medan vi andra satt och pratade. Riktigt trevlig eftermiddag. Eftersom klockan bara sprang iväg så hann vi inte göra så mycket när vi kom hem sen.

Idag har jag varit på praktiken. Halvdag idag så det var riktigt skönt faktiskt. När jag slutade passade jag på att handla till Noras kalas i helgen. Hemma sen var det cykla som gällde. Det hade barnen bestämt. Så nu är det Nikkis tur att lära sig cykla. Balansen har hon redan. Inga stödhjul och ingen balanscykel här inte. Förra året cyklade hon runt på sin trehjuling som numera är för liten. Nikki kan cykla så länge hon tror att någon håller i henne. Märker hon att man har släppt så tappar hon koncentrationen och spänner sig, släpper fötterna från tramporna och tittar neråt vilket leder till att hon trillar. Men när hon inte märkte att jag släppt så cyklade hon längs hela gatan här hemma.

När vi hade cyklat klart så kom Robban gående med barnen och han stannade och pratade lite. Gustav sprang in och lekte med flickorna men fick bråttom när han märkte att pappa skulle fortsätta mot affären. Nora och Johan började spela lite fotboll och jag och Nikki satte oss och tittade på. En stund senare kommer Robban och pojkarna igen och stannar och pratar lite till. Då bjuder Nora in dem på kaffe. Så kaffe och en trevlig pratstund blir det. Gustav ville inte gå hem när det var dags. Han hade så kul med Nora och Nikki =)

Nu ikväll blir det att ta de lugnt och förbereda inför morgon dagen!