Efter en vecka med tråkigt kallt väder så är sommaren tillbaka! Så himla underbart. Det tråkiga är att till helgen väntas kallare väder igen. Men i mitten på nästa vecka ser det ut att bli varmt igen. Så skönt. Jag vill inte att det ska ta slut på länge. Jag vill ha en varm och skön sommar hela sommaren. Regn kan det få komma någon dag då o då. Men jag säger inte nej till värmebölja.

Jag lever verkligen efter mina påbrå. Jag älskar vintern. Gärna med mycket snö och -20 grader. Det måste komma från mina finska gener. Sen älskar jag sommaren med värme gärna runt 30 grader. Detta kommer säkert från mina srilankesiska gener. Sommar runt 20 grader och vinter runt 0. Det är inget för mig.

Jag har verkligen redan gått in i semestermood. På skolavslutningen så låg jag i feber, ont i halsen och hosta. Är inte riktigt bra från det än, men ont i halsen och förkylningen är borta. Men har fortfarande massa slem och hosta. Men enda sedan jag var sjuk så har jag varit helt lost när det gäller vilken dag det är. Johan har så kul att han har mer koll än vad jag har. Det brukar aldrig hända. Så detta kommer jag väl få höra länge.

Annars är jag i en väldigt reflekterande fas. Men även en tacksam fas i livet. Jag är tacksam över hur mitt liv har blivit. Jag är tillfreds och gillar vardagens lunk. Jag har tänkt mycket på hur vi hade det när Nora föddes. Hur liten hon var och vad vi alla blev tagna på sängen när hon valde att säga adjö till livet i magen alldeles för tidigt.

Jag har läst i min gamla znutte blogg om tiden då. Om oron inför framtiden när det skulle vara dags för skola. Några av de ”problem” vi var oroliga för att hon skulle råka ut för har hon råkat ut för. Hon har det lite kämpigt emellanåt i skolan men hon kämpar igenom sig det hela. Det tar lite längre tid att lära sig en del saker men hon tar sig igenom det och det är det viktigaste. Man får inte glömma att hennes hjärna inte var färdigutvecklad när hon föddes. Hon är extrem prematur och det kommer hon alltid vara. Hon behöver inte bli någon Einstein så länge hon är nöjd över det hon presterar och att hon gör så gott hon kan :)

Men hon har verkligen fått ett musikaliskt öra. Saxofonen har hon verkligen fallenhet för att spela. Hon övar inte särskilt mycket på sina läxor emellanåt men ändå får hon beröm på sina saxofonlektioner. Tänk om hon övade lite. Hon skulle kunna bli riktigt duktig. Vi får se hur det blir till hösten . Nikki står i kö till att få börja spela tvärflöjt. Kommer Nikki in så kanske Nora tycker det blir lite roligare att spela när även syrran spelar…