2013 vs 2014

Där jag var april 2013 ska jag aldrig mer vara! Det vet jag. Det tillåter jag mig själv aldrig någonsin igen. Jag har aldrig mått så dåligt både fysisk och psykiskt som då. Jag behövde en utrensning av både det ena och det andra. Det tog tid men det gick tillslut. Även om vägen har varit jobbig. Nu när det har stabiliserat sig så mår jag helt fantastiskt psykiskt. Jag trodde faktiskt inte att man kunde må så bra som jag gjort det senaste året. Visst har vi våra toppar och dalar. Men det är skönt att inte konstant befinna sig i en dal.

Där jag var i juni 2014. Det är nästa mål. Att ta mig tillbaka dit jag var då. Tränade regelbundet 4-5 dagar i veckan och jag åt bra och allt annat gick bra. Jag pluggade, men hade sommarlov och skulle snart börja jobba mitt andra år på sommarland. Där och då trodde jag att vikten skulle flyta på och smälta bort. Men något hände. Sommaren där gick jag ner ytterligare några kilon, men sen blev det väldigt mycket med både jobb, plugg o tentor hela hösten och vintern och sen kom examensångesten under våren. Det var skönt att slippa jobbångesten i alla fall.

Nu är jag inne i mitt jobb, jag har stannat upp och reflekterat igen. Jag har träffat min älskade mormor och jag har valt att gå tillbaka till den kost jag mår bra av och som ger mig energi. Nu skippar vi socker och snabba kolhydrater igen. Det är det jag mår bra av. Det som gör att jag håller mig på banan. En vecka har gått på LCHF nu och denna veckan har varit så enkel. Det har inte varit några omställningsbesvär överhuvudtaget. Jag är MYCKET förvånad för sist hade jag så jobbigt så jag inte visste om det var värt de hela. Energin har kommit tillbaka och jag har inte somnat framför tvn varje dag.

En vecka har gått som sagt. En vecka som visar -2,3 kg på vågen. Jag är helnöjd även om jag vet att det mesta är vatten och att nästa vecka kommer gå segt. Jag hoppas på att sötsuget håller sig borta så att jag kan koncentrera mig på det jag vill. Jag kommer inte kunna träna så mycket då träna är bara att drömma om än och älsklingen är iväg med jobbet igen. Men vi kör bra mat istället och hoppas det räcker en bit nedåt :)