Idag gick vi upp tidigt för att utforska nya marker. Slutdestination Tiveden. Varför har vi aldrig varit här tidigare år? Det är ju en helt magisk plats! Denna gång åkte vi till nationalparken som ligger lite mer norrut än Granvik. Vi hade bestämt oss för att gå Stenkällerundan. En av Tivedens mest populära vandringsleder. En led som är ganska kort men krävande. Precis som Nora som Johan sa. Fast hon är inte så krävande vår lilla dam. Inte värre än någon annan trotsig tonåring kan jag tänka mig.

Leden däremot var i kuperad terräng med mycket sten och rötter. Nikki som inte ens ville hänga med var i himlen. Hon älskar stora stenbumlingar! Hon hoppade upp och hon hoppade ner för sten efter sten.

Nora som var mest taggad innan vi åkte var inte alls lika taggad efter 10 minuters vandring när hon märkte att detta var ju ett rejält träningspass och inte alls som att gå på en asfaltsväg. Hon hade nog inte riktigt varit beredd på detta trots att vi sagt det innan vi åkte.

Rundan var riktigt mysig. Med stenarna från inlandsisen, den trolska skogen, utsikten och den vackra delen utmed sjön trehörningen.

Jag längtar redan till nästa gång vi ska ge oss av. Detta är verkligen något som jag gillar. Tråkiga är att det ändå är 1-1,5 timme bort till Tiveden så det tar ju en stund i bilen innan man får komma till detta fantastiska landskap. Men jag sitter med kartan och planerar vart jag vill gå. Vad jag tror att jag klarar av. Det är ju bara att acceptera att jag är inte någon van vandrare så jag ska ju inte ta ut mig för mycket så det blir jobbigt.

Dock är den stora nackdelen att jag blir så trött efteråt. Mycket nya intryck även om det bara är fin natur. Jag blir så slut i både kropp men framförallt ögon. Vill egentligen bara sitta o blunda. Jag hoppas att det blir bättre ju mer jag är ute.

När vi kom tillbaka till huvudentrén var Nora lättad att hon klarat leden. Nikki var trött men glad att hon hängt med. Alla fyra var vrålhungriga. Så det blev att beställa hämtmat på Brödernas och åka hem o äta för vi luktade inte så gott. Lite för varmt klädda då solen sken och värmde upp allt. Glad att vi kommit iväg så tidigt som vi gjorde för när vi gick till bilen ser vi att det är knökfullt på parkeringen och parkeringar runt omkring. Det var bilar från Frankrike, Belgien, Tyskland, England, Sverige… det kändes som folk från hela Europa var där. Kul ändå!