Klockan sju (ny tid) slog jag upp mina bruna ögon. Nikki vaknade strax efter och hon väckte Nora. Jag var hyfsat pigg och det var skönt. Ändå låg jag kvar en stund i soffan där jag och älsklingen sov. Anne vaknade och gick ut med Hailey. Sen var dagen igång. Denna dagen stod Skansen på schemat. Jag hade aldrig varit där förut så jag tyckte det skulle bli riktigt kul vilket det även blev!

Flickorna tyckte det var lika kul idag att få åka tunnelbana. Sen att vi även fick åka spårvagn? eller heter det rälsbuss i Sthlm? var ju ingen nackdel enligt barnen. Väl inne på Skansen började vi med det traditionella toabesöket som alltid ska göras det första man gör vart man en ska ;)

Sen gick vi och hamnade tillslut vid Skansen-akvariet. Där vi bestämde oss att gå in efter ett tag. Först fick vi gå in till Lemurerna. Ni får inte röra eller mata dem sa hon i kassan. Nej, det är klart tänkte jag. Varför skulle vi göra det? Men när vi kom in till dem förstod jag varför hon sa detta. Vi fick gå inne hos dem och de va så tama att man utan problem hade kunnat ta i dem.

2014-03-30 12.16.06Mamma, Pappa, Barn lemur? Det verkade så i alla fall =)

Sen gick vi runt och fick se lite ormar, ödlor, apor, krokodiler, fiskar, grodor, surikater och mycket annat. Riktigt kul men Nikki tröttnade lite det sista. Då gick vi ut och när vi kom ut från Skansen Akvariet så kom Emsan. Perfekt!

Vi gick och tittade lite men barnen var hungriga. Så vi stannade till och åt grillad lax/strömming med potatismos. Supergott var det =) Sen blev det att gå till Lillskansen så barnen fick leka av sig lite.

2014-03-30 12.18.09

Efter lillskansen gick vi runt en stund till innan det blev dags att vända utåt. Barnen var supertrötta. Tur att vi hade vagnar! Ett tag kändes det onödigt att ha med dem men på hemvägen så var det tur! De somnade båda två. Fast innan de somnade så stannade vi vid en kiosk och åt lite glass.

PC_20140330_152140

Vi passade på att ta oss en promenad till tunnelbanan istället för att ta rälsbussen/spårvagnen (?) tillbaka. Vädret vi hade kunde verkligen inte vara bättre. Solen värmde skönt och det var vindstilla. Vi njöt för fulla muggar! Vårkänslorna spirade i hela kroppen!

2014-03-30 17.51.02

Hemma hos Anne bestämde vi att det skulle bli Tacos till kvällsmat så jag, Emsan, Nikki och Anne gick till affären. När de andra gick in i affären så tog jag och Hailey en promenad. Jag passade på att ringa Sara och bestämma lite inför dagen efter då vi skulle åka till Uppsala. När jag kom tillbaka till Anne så var Eric där och hans tjej. Var riktigt kul att få träffa henne också =)

Kvällen blev lyckad med god mat och trevligt sällskap =) Vi somnade gott sen allihopa skulle jag tro. Efter en andra lyckad dag i storstan!