I lördags drog jag och min kära familj iväg på minisemester till huvudstaden. Barnen var väldigt spända och nervösa inför resan som startade TIDIGT! Klockan ringde redan kvart över fem. Vi gick alltså upp tidigare än vad vi brukade! Men ska man göra något kul så får man faktiskt stå ut med lite =)

Påväg till sthlm PC_20140329_064125Vi tog bilen till Skövde där vår resa fick starta. Vädret var så bra det kunde bli och det var riktigt mysigt där på morgonen. Vi var lite tidiga så vi fick vänta på tåget en halvtimme. Men den halvtimmen gick riktigt fort. Vi hann i princip bara handla lite på pressbyrån och sen sitta och prata lite med barnen. 7.20 kom tåget in som skulle ta oss till Stockholm. Jag var väldigt nervös hur det skulle gå med vagnar, resväska och barn. Men det gick kanonbra! Varför var jag ens nervös för? Helt onödigt!

på tågetPå tåget fick vi riktig lyx kändes det som! En egen ”kupé”. Har aldrig varit med om det förut. Det fanns 5 platser i vagnen. 4 var våra. De sista två stationerna kom en och satt på den sista platsen men den var en bit från våra. Vi hade dessutom toaletten precis bredvid och bagageutrymme bakom oss. Det kunde verkligen inte bli bättre. Vi behövde inte bry oss om barnen förde liv runt sig vilket var skönt. Även om de var väldigt lugna hela resan. Vi satt och pysslade lite och barnen lekte med barbie. 3 timmar senare rullade vi in på Centralstationen. Anne var och mötte oss och hjälpte oss att köpa SL-kort och sen genom tunnelbanan och bussen innan vi var hemma hos henne och Eric. När vi gick av bussen så kom Emsan och Eric samtidigt som oss. De hade varit och handlat. Det var så kul att se dem igen!!

Hos Anne fick vi mat och vi satt och pratade. Var ju jättelänge sedan vi träffades! Dagen bara försvann och framåt eftermiddagen gick vi ut. Barnen ville leka så vi gick till en lekpark. Påväg dit så såg vi en hare. Titta Påskharen utbrister Nora och pekar på haren!

Väl i lekparken sprang barnen mellan stationerna och de kunde inte stanna på ett ställe många minuter. De var ju tvungna att hinna testa allt =)

lekparkenEfter lekparken gick vi en bit och fick titta på utsikten över Årstad. Riktigt fint var det. Hailey tyckte det var underbart att få springa lite fritt. Det var riktigt härligt att va ute lite. Vädret bjöd verkligen på vårkänslor.

Väl hemma hos Anne sen åt vi lite kvällsmat. Vi vinkade av Emsan som åkte Tvärbanan till sin pojkvän som fick cykla hem ;) Sen gick vi hem och tittade på film. Jag somnade i soffan. Den är ovanlig ;)

PC_20140329_173332Sammanfattningsvis hade vi en kanondag första dag i storstaden. Glömde säga att vi även fick våfflor. Så gott =) Det var roligt att få träffa min moster och mina kusiner igen! Jag saknar dem så mycket emellanåt och glädjer mig verkligen att de flyttat till Sthlm nu istället för att bo i Österrike! Dessutom var det riktigt kul att få träffa Emsans kille =)