Japp idag har jag gjort mitt sista barnmorskebesök. Allt var bra denna gången och hjärtljuden var som de skulle. 150.

Älsklingen var med denna gången också så vi kunde göra allt vi skulle göra denna sista gången. Vi började med de vanliga undersökningarna. Blodtrycket hade gått upp lite sen sist men det var inget hon kommenterade så det var väl inget farligt, det låg ju inom normalgränsen så.

SF måttet var desamma som sist, men då hade jag växt på bra och nu har magen sjunkt, sjunkit (va heter de??!!) lite också. Bebisen är fortfarande rörlig, men det är inte konstigt eftersom den antagligen inte kommer ner längre ner i mitt bäcken eftersom det är så trångt.

Barnmorskan beräknar att bebisen väger 3,5-3,6kg. Jag tror den väger runt 2,5. Undra vem som får rätt :p Hon sa att det verkar vara en liten krabat som brås på pappa sin för den verkar vara lång. Ska bli spännande att få se vår älskade krabat sen =)

Vi avslutade med att skriva en sammanfattning av graviditeten, förväntningar på förlossning, BB och amning. Sist pratade vi lite snabbt om preventivmedel. Usch börja tänka på sånt igen. Gillar det inte alls. Jag blir så påverkad av hormoner så det är inte sant.

Enda vettiga alternativet är egentligen kopparspiral, men många får så riklig mens och mensvärk. Blä… men kanske ska testa i alla fall. Det är ju bara att ta ut den sen om de inte funkar. Har några veckor på mig att fundera i alla fall.

Om en vecka är troligtvis jag och älsklingen tvåbarnsföräldrar!! Längtar något enormt!!