Igår kom vi hem från en mycket lyckad semester i huvudstaden. I måndags morse satte vi oss i bilen och for till Skövde för att åka med tåget som skulle ta oss till huvudstaden. När vi sitter på tåget så visar det sig att det är direkttåg så inte ett enda stopp innan vi är framme. Väldigt skönt faktiskt. Innan tåget kom var barnen väldigt förväntansfulla och kunde knappt stå still på perrongen.

Tågresan gick väldigt fort och självklart blev jag lite åksjuk det sista. Det blir jag ju alltid så det var väldigt skönt att resan inte var längre och att barnen var så duktiga. Inga problem att åka någonstans med dem inte. De satt med sina plattor/telefoner sen lekte de med barbie och de målade lite. Mellan det var det frukost och fika och sen var vi helt plötsligt framme!

2015-06-22 09.16.52

Väl i Stockholm tog Anne emot oss och vi fyllde på reskassan på våra SL-kort innan vi gick till Tunnelbanan för att åka hem till Anne o Eric. Vi pratade och hade det trevligt. Emsan var också där och vi gick till en lekpark vid skolgården som barnen tyckte var superrolig. De lekte en bra stund där innan vi gick hem till Anne igen. Där blev det kaffe och Eric lekte med barnen innan vi gick ut igen till en annan lekpark och Emsan o Eric lekte hur mycket som helst med Nora o Nikki så de var helt saliga! Vi hade två trötta men glada tjejer som slocknade på kvällen. Emelie sov också hos oss vilket gjorde att det blev lite trångt i lägenheten. Men vi blåste upp en madrass som barnen skulle sova på. När vi lyfter över dem så hör jag att Nikki har en väldigt väsande andning. Hon har jättesvårt att andas. Vi sätter oss en stund på balkongen och då blir det bättre och hon somnar om.

2015-06-23 11.58.41På morgonen har hon fortfarande svårt att andas och jag börjar bli orolig. Såhär har hon aldrig varit förut. När hon fortfarande inte är bättre efter frukosten är jag riktigt orolig. Så älsklingen ringer till Vårdcentralen och vi får genast komma dit. Väl där får vi vänta kanske 10 minuter innan vi får komma in. Läkaren lyssnar lite och sen får vi en akutlapp till provtagning och efter provtagningen får Nikki andas in något (adrenalin?) i fem minuter. Hon får även någon flytande medicin. Sen kommer läkaren och säger att hon har råkat ut för falsk krupp men att allt nu låter bra. (Falsk krupp brukar barn under 3 år få. Nikki har aldrig haft detta så blev mycket förvånad). Vi fick lite hostmedicin med luftrörsvidgande effekt utskrivet och när vi går från Vårdcentralen är Nikki sitt vanliga jag igen. Nikki innan och Nikki efter vårdcentralbesöket var verkligen som natt och dag. Det kändes som att man gått dit och bytt barn, det var sådan stor skillnad!

Vi hade planerat att åka till Grönan först denna dag men när Nikki var så dålig på morgonen så sa vi att vi kanske skulle vänta till dagen efter. Men när vi kom hem till Anne igen och Nikki var hur pigg och glad som helst så beslutade vi att åka till Grönan i alla fall. Skulle Nikki inte orka så skulle hon o Johan åka hem. Men hon orkade och att morgonen hade varit som det var märktes inte det minsta. Barnen åkte och åkte o åkte. Jag fick med dem i Vilda Musen och Nora tyckte den var otäckt men väldigt rolig. Dagen efter sen sa hon till och med att det var den roligaste attraktionen av dem alla. Dagen innan var det Nyckelpigan. Så nu får vi se om de vågar åka Lisebergsbanan när vi ska till Liseberg i höst.

Dagen efter Gröna Lund var barnen trötta så vi beslutade att inte göra något speciellt utan bara ha en lugn dag. Vi gick till lekparken vid skolan igen och barnen lekte en stund. Vi lagade mat och barnen vilade lite. Vi var även och handlade lite och barnen köpte magiska trollstavar =)

På kvällen tog vi oss en promenad till dansbanan där det var allsångskväll. Barnen tyckte dock inte att det var något att ha utan ville hellre gå till dagislekparken och leka så det gjorde vi. Kvällen spenderades i soffan och det var riktigt skönt med en lugn dag. Torsdagen kom och det blev hemfärdsdags. Alla tog sovmorgon och jag vaknade 9:17. Barnen tittade på barnprogram och jag frågade om Anne sov. Ne hon gick precis ut med Hailey sa dem så jag skyndar mig upp och ringer till Anne så hon väntar på mig utanför. Vi är ute och går en timme och hemma sen blir det bråttom. Vi har en timme på oss att äta frukost, packa och jag ska duscha. Lite stressigt men vi hinner. Vi tar tunnelbanan in till City och lägga in väskorna i ett skåp. Sen går vi till stan för vi ska träffa Fia för en lunch. Det var supertrevligt att träffa henne igen. Tråkigt att det bara blev en snabbis. Men hon jobbar och sliter på sitt nya jobb =) Får träffa henne i september sen istället!

Efter lunchen sa vi hejdå till Fia och sen tog vi andra en promenad till Gamla Stan där vi tittade på Riksdagshuset, slottet och massa trånga gränder. Barnen tyckte dock inte det var så intressant så vi vände och gick tillbaka till Drottninggatan där de köpte varsina vattenflaskor och sen tog vi oss en fika. Klockan tickade på så vi bestämde oss att lunka bort till station. Vi var lite tidiga men jag tycker att tiden gick fort ändå. Jag och Anne gick och titta på Designtorget och jag fick med mig en hållare för disktrasan hem.

2015-06-25 13.59.21

Tågresan hem gick bra. Nikki somnade och var arg som ett bi när jag väckte henne. Men väl i Skövde sen var hon på bättre humör. Barnen åt och gick o la sig när de kom hem och deras mamma somnade i soffan. Vardagen kom väldigt fort!

Tack Anne, Eric, Emsan o Fia för en underbar semester <3