image

I förrgår var Nora på rutinbesök på Sahlgrenska. 3 år sedan sist o de verkar som att vi ska åka dit vart 3e år för nästa gång hon ska bli kallad var när hon va 10.

Vi började morgonen tidigt för vi skulle vara på sahlgrenska redan 9.15. Z var hypernervös för rusningstrafiken men det gick hur bra som helst o lite stolt över mig själv var jag minsann :)

Vi blev lite tidiga så vi gick en promenad o kollade vart vi skulle sen.  Tur de för resten av dagens sjukhusbesök blev stressiga.

Vis första besöket blev vi insläppta innan utsatt tid men sen var läkaren ändå försenad 15 minuter. Han klämde lite på Noras huvud o sa att allt var bra o om vi ska göra något så är det först efter hon växt klart och om hon har problem med det. Jag tror väl inte hon kommer ha några problem men samtidigt skönt att veta att hon har möjligheten att operera sina fontaneller om hon får psykiska eller fysiska problem.

Efter besöket på plastikkirurgiska så var det dags för röntgen. Där var de också sena och efter det hade vi 5 minuter på oss till nästa besök hos odontologen. Som tur var så var de med lite sena så det gjorde inget. Röntgen gick bra och Nora var hur duktig som helst o fick mycket beröm av sköterskan.

Hos odontologen var hon också superduktig. De tog massa bilder med speglar på henne och jag minns själv hur hemska de där bilderna var att ta. Men hon låg bara där och gjorde som se sa. Undersökningen visade att hon har anlag för en extra tand. Inget som kommer växa ut antagligen men ändå så att det är ivägen så tandläkaren tyckte att det skulle tas bort. Sen tyckte hon också att det var bra att det planerades tandställning för Nora då hon har ett korsbett. Annars hade hon väldigt fina tandbågar och det är ju kul. Synd bara att hon ärvt den smala överkäken. Men jag hade ju tandställning i 9 år så jag får stötta henne istället. Hon kommer ju få superfina tänder bara hon sköter tandställningen när det är dags för den.

Efter besöken så blev det en bit mat och sen for vi till universeum och lekte loss innan vi åkte hem :)