Ja Nora min lilla gumma är minsann unik och går sin egna väg alltid oavsett vad det är som gäller. Börja livet med att sparka hål på mammas fosterhinna och sen födas för tidigt. Hon har tydligen bestämt sig för att känna av pensionärslivet lite också.. eller i alla fall livet som 50+.

Förra veckan började hon klaga på att hon hade ett konstigt märke på ena sidan. Både hon och vi var först inne på att det var en torrfläck. Hon får ju sådana emellanåt. Men det var nåt som inte riktigt stämde. Kanske hade hon fått bett av nåt. Det var inte mer än så.. smörj så försvinner det nog resonerade vi tilsammans.

Det kändes lite konstigt mot byxorna men det är klart det kliade ju så det var ju inte så konstigt. Inget mer vi reagerade på någon av oss.

Sen var hon iväg hela helgen och när hon kom hem i söndags så kom hon till mig och sa: ”Mamma den där fläcken ser jättekonstig ut” och drog upp tröjan och visade mig.

Ja nu såg det verkligen jättekonstigt ut och hon sa att det gjorde lite ont. Inte jätteont men lite grann. Vi ringde Kry och han vi pratade med sa att det var ringorm. Men vi hade googlat lite som man brukar numera och tyckte det såg ut som bältros så vi frågade om det kunde vara det. Ja det går inte utesluta sa han men han trodde ändå på ringorm.

Magkänslan sa att nej det är inte ringorm. Började googla både ringorm och bältros och om man har bältros så skulle man inte smörja med kortison och det var precis vad läkaren på kry hade skrivit ut för ringormen.

Skickade ett meddelande til Tove. Hon sa också Bältros men tyckte vi skulle åka till VC. Så efter lite övervägande kontaktade vi nästa nätläkare istället för att få en second opinion.

Den läkaren sa Bältros med viss tvekan då Nora inte är mer än 14. Men hon sa att hon ville prata med en kollega och att hon skulle höra av sig. Efter ca 10 minuter ringer hon upp igen och säger att det är bältros trots Noras unga ålder.

O visst är det bältros. Hon har haft lite ondare idag och igår men nu på eftermiddagen har det varit bättre. Blåsorna har börjat torka och hon har sårskorpor på princip alla nu. Nu kliar det mer än gör ont.

Min lilla gumma..för inte så länge sen oprerade hon sig i munnen och tog bort 12 tänder… 4 mjölktänder och 8 övertaligheter.

Ja hon är unik vår lilla Nora!