En bild säger tusen ord brukar man ju säga. Idag vaknade jag upp extremt trött och orkeslös i hela kroppen. Jag inser att det blir en dag till att lyssna på kroppen och inte göra något. Det är så mitt liv är numera. Kör jag på för hårt så kraschar jag om jag inte lyssnar på kroppen och vilar. Julfirande och Nyårsfirande tar ut sin rätt. Mer än så klarar jag inte trots lugnt firande och inget mot vad vi brukar göra.

2021 har rent ut sagt varit mest av ett skitår. De flesta skulle säga att det är pga corona. Men jag är mest trött på min kropp som inte är riktigt sammarbetsvillig och coronan gör det inte bättre så att säga.

2020 började eländet när jag var inlagd och fick 5 doser intravenöst kortison. Där o då hände något med min kropp. Samtidigt så fick jag så sjukt mycket mediciner som slog ut resten. Jag åkte på världens hosta som vägrade ge med sig. Ända sedan dess ligger en infektion latent i kroppen känns det som.

Jag har inte blivit riktigt frisk sedan dess. Jag har bättre dagar då jag knappt känner mig förkyld men sen kommer allt tillbaka med förnyad styrka.

Januari/Februari 2021 var hemsk! Jag var hos VC på löpande band. Vet inte hur många flaskor Cocilliana jag fick utskrivet och hur många pencillinkurer jag fick. Inget hjälpte. Sen kom öroninflammation på det.

April 2021 fick jag Covid-19 och ytterligare en öroninflammation samtidigt. Men kan inte påstå att det var så jobbigt som media ger sken av. Jan-mars var betydligt mycket värre än coviden. Jag var mest trött och trött i benen. Inte värre än så. Ont i huvudet också. Men det berodde högst troligt mer på att trycket i hjärnan ökar med infektion i kroppen.

Jag tappade luktsinnet under 3 dagar men sen kom det tillbaka men förvrängt. Kaffe, kaviar och ägg luktade likadant och schampo/tvål och balsam luktade extremt illa. Det tog ett tag så blev det bättre. Men än idag är det 3 lukter som inte luktar som det brukar. Det är avgaser, lök o bajs. Men numera luktar inte bajs illa.. det luktar inte gott heller men det luktar helt okej. Lök däremot luktar inte jättegott. Avgaser luktar mest konstigt,

Efter coronan blev den latenta infektionen något bättre och sedan dess har det gått upp o ner. I höstas hade jag världens förkylning som vägrade ge sig så blev ytterligare besök hos VC. men den läkaren förklarade för mig att mitt immunförsvar fått spel efter jag var inlagd och det enda som finns att göra är att boosta immunförsvaret och vila.

2021 har varit ett år jag fått lära mig att vara rädd om min kropp. Jag har bara en och den ska jag vara rädd om. Jag är mer taggad än någonsin att sluta ge den saker som den inte är skapad för. Jag försöker i största möjliga mån undvika massa krämer och kemikalier och jag försöker äta så ren mat som möjligt. Jag är inte i mål än.

Jag har varit medicinfri sedan sista augusti 2021 och försöker i största mån även hålla mig ifrån allt vad tabletter heter. Ibland vinner huvudet och jag tar en huvudvärkstablett. Men det är allt mer sällan.

2022 hoppas jag på ett år med mer ork och energi. Ett år när jag börjar bli mitt mer normala jag. Jag är trött på att vara denna trötta och energilösa människa som inte orkar nåt. Även om det inte är så illa som det var för ett år sedan. Men det är svårt att acceptera att jag inte kommer bli som jag en gång var.

Men jag ska glädjas åt det lilla. Jag börjar få tillbaka mitt minne, jag har blivit bättre på att säga stopp, jag ser en ljusning!

Välkommen 2022!