Volvo har gjort någon rapport om hur miljövänliga elbilar är. Expressen och Vi bilägare har skrivit om detta och när jag först läste rubriken i Expressen tänkte jag jaha där ser man. Elbilar var inte så bra trots allt:

Artilkel i Expressen

Jag tänkte att jaha det är alltså inte så bra med Elbil trots allt. Skönt att det faktiskt kommer fram nu. Jag själv är väldigt tveksam till Elbil alltså. Det känns som att det är endel som mörkas när det gäller elbilar. Och jag ser inte att det är möjligt att köpa en bil för så extremt mycket pengar. Jag tycker att Kian var helt tillräckligt dyr när vi köpte den. Men jag tycker det är toppen att det finns som alternativ. Men ser det mer som att det är en stadsbil. Inte en bil för oss på landet. Visst skulle det fungera med en ren elbil. Men är inte sugen på en ren elbil de gånger man ska iväg. Leta laddare och köa för laddare. Det är inget som lockar.

Men nog om det. Jag scrollade igenom facebook och då dök nedan artikel upp. Vi bilägare hänvisar till samma Volvorapport och nu helt plötsligt så är det elbilen vinnaren??

Artikel från Vi bilägare

Expressen larmar om att Elbilen kan släppa ut mer än bensinbilen och därmed vara sämre för klimatet. Vi bilägare skriver istället att elbilen är vinnaren och att elbilen är renare?!

Båda hänvisar till Volvos rapport. Den är väldigt komisk och det är verkligen inte lätt för oss konsumenter att göra rätt. Vem ska man tro på? Varför skriver de olika?

Ja det är så det är. Det gäller att veta vems glasögon som har varit på när de har läst rapporten och skrivit den. Vem är det som står bakom artikeln? Detta påverkar hur artikeln vinklas.

Detta är något jag verkligen har märkt det senaste året. Otäckt hur mycket vinklingar det förekommer i media numera. Det har det säkert alltid gjort men jag har aldrig varit intresserad.

Hur många vet till exempel att han Matti Sällberg som brukar prata så gott om vaccin på Svt faktiskt sitter som ordförande i företaget Svenska Vaccinfabriken Produktion AB. Det är klart att han pratar gott om Vaccin. Hur skulle det se ut om en ordförande pratade emot sitt företag? Varför är man inte öppen med att han sitter som ordförande i det företaget när man intervjuar honon?

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om vinkling och censur på nätet. Men det får bli en annan dag. Tänk på att det ni läser alltid har två sidor. Artiklarna ovan visar det väldigt tydligt. Samma rapport säger alltså enligt Expressen att Elbilen kan vara smutsigare än en bensinbil och enligt Vi bilägare så är Elbilen vinnaren även med smutsig el. Vem ska man tro på? Vi vill ju göra rätt mot klimatet!