originalSkrev ett inlägg från mobilen förut idag men det försvann någonstans på vägen mellan mobil och cyberrymden.

Hela dagen har bestått av plugg. Jag har mått sådär hela dagen. Kallsvettas och förkyld men jag ignorerar det för hinner inte vara sjuk nu. Nikkigumman hade 39,1 i feber innan hon somnade så det blir att hon och pappa är hemma imorgon.

Som belöning för att ha suttit och läst hela boken vi har i kursen idag fast jag inte mått bra så köpte jag lite bokstavspärlor, färgade pärlor och elastisk tråd för att göra ett armband till mig som det ska stå Fuck Sugar på. Jag känner att jag verkligen kan stå för det nu för jag har insett hur skadligt socker är. Jag ska aldrig mer gå ner mig i ett sockermissbruk. Aldrig aldrig mer. Det är slut med det skadebeteendet som så många har utan att veta om det.

Det finns verkligen ingen anledning till att stoppa i sig sån skit. Det enda man berömmer är hjärnan men resten av kroppen mår bara dåligt. Att undvika socker till 100% är omöjligt i dagens samhälle men att undvika de största sockerfällorna ser jag numera som en självklarhet. Visst jag kommer ta en godisbit, en glass, en kaka eller en bulle någon gång. Men de gångerna ska vara så få att man kan hålla reda på dem utan problem. Det ska verkligen vara något alldeles extra.

Numera är det inte ens svårt att stå emot. Jag mår ju så himla dåligt efteråt om jag äter det vita giftet. För det är just vad det är. Ett gift för vår kropp. Man skulle kanske kunna jämföra ett sockermissbruk med ett alkoholmissbruk. Du dricker för du tror att du mår bra av det men innerst inne vet du att du mår skit av det. Hjärnan skriker efter mer hela tiden och slutar inte förrän den får det den vill ha. Det gäller att bryta ett mönster och lära sig att stå emot det hjärnan skriker efter för den vet verkligen inte vad som är bra för din kropp i ett långsiktigt perspektiv. Den vet bara vad den vill ha här just nu! Många förnekar att de är alkoholister och ännu fler förnekar att de har ett sockerberoende. Många vet inte ens om att de har ett sockerberoende. Jag trodde inte heller att jag hade något sockerberoende. Det är inte förrän nu jag har insett att det hade jag ju visst. Blir man sötsugen så har man ett sockerberoende tror jag. Numera blir jag endast sötsugen om jag smakat på något sött. Annars är jag aldrig sötsugen längre. Jag tror bestämt jag har vunnit över min hjärna! Testa du med! Överlista din hjärna och du kommer må så himla mycket bättre när du känner att det är du som har kontroll över dig och inte din hjärna!