Idag är det min 8 månaders dag på att äta LCHF. För 8 månader sedan började en helt ny tid i mitt liv. En mycket gladare tid i mitt liv. Från att varit nere och känslosam (på ett negativt sätt) så ändrades humöret väldigt snabbt till det bättre. Det tog ett tag innan jag såg sambandet för jag var väldigt skeptisk till det här med att äta fett och utesluta kolhydrater. Inte kunde det vara bra. Inte skulle det passa mig. Så skulle jag aldrig kunna leva. ”Två månader sen kommer jag gå tillbaka till det vanliga”. Trodde jag!

Inte ens i mina vildaste drömmar kunde jag tro att jag skulle fortsätta äta enligt LCHF. Aldrig i livet. Det skulle verkligen inte passa mig som älskade mackor och kunde leva på smörgåsar, potatis och sås!

Jag är glad att jag vågade testa! Jag är glad att jag stod ut med de hemska övergångsbesvären! De var verkligen inte roliga! Men jag fick ut så mycket mer. Jag mår så mycket bättre idag. Min kropp mår så mycket bättre. Mitt humör är så mycket jämnare och mitt sötsug är hanterbart! Jag ser faktiskt inte många nackdelar med LCHF. Snarare mer positiva delar! Den bästa av dem alla just nu är självklart att jag går ner i vikt genom att må bra, vara mätt, äta gott och slippa bry mig om kalorier!

Mina resultat efter 8 månader på LCHF

Vikt: -18 kg =17%
Hals: -3 cm =8 %
Hals ”puckel”: -11 cm =21%
Överarm: -6 cm =13%
Underarm: -4,5 cm =14%
Bröst: -19,5 cm =15%
Under Bröst: -16 cm =15%
Midja: -16 cm =15%
Mage (navel): -20 cm =15%
Mage (under navel): -16 cm =12%
Lår: -8 cm =11%
Över Knä: -6 cm =12%
Vad: -4 cm =9%
Rumpa: -9,5 cm =8%
Höft: -15,5 cm =13%

Ovanstående tabell är avrundad till närmsta heltal när det gäller procent och närmsta halvtal när det gäller centimeterna. Jag kan inte annat än säga att jag är helnöjd. Jag vet att jag kunnat äta striktare och på så sätt gå ner mer men det har varit mycket i skolan, det har varit jul, jag har varit på semester och jag har helt enkelt valt att inte äta superstrikt. Jag har ätit på ett sätt jag tror jag skulle kunna fortsätta äta livet ut. Jag har ätit på ett sätt jag har mått bra av. 

Ni som funderar på att äta LCHF. Gör det! Men glöm inte bort att det är MYCKET MYCKET kämpigt i början när övergångsbesvären är som värst. Sen måste man hela tiden kriga mot våran värsta fiende HJÄRNAN. Den vill ha sitt socker. Den gör allt för att den ska få sitt socker. Den vill bestämma. Så se till att få ett grepp om denna fienden. För när du är starkare än hjärnan så är det en underbar känsla att själv kunna bestämma över vad man stoppar i sig.

Var stark och stå emot. Tillslut går det utav bara farten =)