Igår var det äntligen dags att besöka optikern. Jag bokade tid redan i augusti men det var så fullbokat. Väl där fick jag gå igenom mitt minst sagt händelserika år gällande mina ögon. Hon som gjorde undersökningen på mig skrev för brinnande livet.. haha.. hon undrade hur jag märkt att jag behöver ny styrka. Jag sa att jag vet inte om det är så men har börjat se suddigt på datorn så tror jag behöver nya terminalglasögon men att jag ville börja med att kolla synen så att jag inte behöver fixa nya terminalglasögonen igen sen. Vilket hon förstod.

Själva synundersökningen gick bra och hon testade höger öga flera gånger. Men resultatet blev att jag skulle gå ner minst 2 steg i styrka. Egentligen kunde jag gå ner tre men det tyckte hon skulle bli för stort steg. Tyvärr fanns det inga provlinser hemma i butiken men hon beställde ett par till mig som kommer om någon vecka.

På hemvägen kom jag på att jag har ju faktiskt kvar mina gamla linser som jag hade innan jag var hos optikern förra året när min syn hade försämrats så drastiskt. Jag bad älsklingen kolla om det var rätt styrka jag hade hemma och det var det!

Vilken skillnad det blev när jag bytte styrka på ena ögat. Så från att det bara har skiljt 1 styrka mellan ögonen så skiljer det 3. Förr hade jag tom samma på båda ögonen. Men dit känns det långt nu.

Men upptäckte ett problem imorse när jag satte mig vid datorn. Mina terminalglasögon är ännu sämre nu. Så nu är tid bokat men det tar lite mer än en månad innan jag får komma dit. 25e oktober fanns första lediga tiden. Vet inte ritkigt hur det ska gå tills dess.

Borde även fixa ett par nya glasögon antar jag. Mina gamla är ju fel styrka i nu. Himla massa optikerbesök blir det..