Förra året innan jag blev sjuk tipsade min mamma mig om en ny hobby. Som de flesta vet så älskar jag att pyssla. Då menar jag verkligen ÄLSKAR att pyssla. Pysslet min mamma tipsade om var diamanttavlor. Diamond Painting. Man kan säga att det är en blandning av broderi och pärla pärlplattor.

Man har en en canvasduk med ett mönster på. Det ser ut som ett broderimönster. På canvasen är det lim och på varje ruta ska man sätta dit en liten diamantpärla. Detta blir sen otroligt fina tavlor.

Väldigt pilligt och det tar tid. Men så otroligt skönt att bara sätta sig och dutta lite och låta allt runt omkring bara vara. Det har verkligen varit bra terapiarbete detta år som varit. Bara plugga in en ljudbok och vara i sin egna lilla värld ett tag.

Just nu har jag precis börjat på den största tavlan hittills. 50×100 cm kommer den bli när den är klar. Passar mig perfekt nu när mörkret faller på och man inte är ute på samma sätt.

Jag älskar färger så denna känns så rolig att göra. Även om jag just nu mest har gjort massa svart. Snart har jag kommit ca 1/7 på tavlan så det är mycket kvar. 80 000 diamanater ska läggas.

Nikki började men tavla till sig själv i våras. Sen har den fått ligga. Men nu börjar hon vara med lite igen. Jag tycker det är så mysigt när de vill vara med mig och pyssla. Även om det inte är ofta mammas pyssel är så roligt. Jag är glad för det lilla jag får. Snart är de väl knappt hemma längre.