Idag fick jag reda på nåt jag inte hade någon aning om. Förr var det lightläsk som innehöll sötningsmedel istället för socker och de ”vanliga” drickorna endast innehöll socker. Men så är det inte längre. Pepsi och Fanta innehåller både socker och sötningsmedel numera. Jag kan tycka det är lite dåligt faktiskt. Jag tycker att det ska vara ett val om man vill få i sig konstgjorda sötningsmedel eller ej. Visst man kan ju hoppa dricka helt men många vill ju faktiskt dricka dricka.

Nu spelar det ju egentligen inte mig någon roll då jag endast dricker zero läsk och det är ju sötningsmedelbomb som det är. Men jag har full förståelse för de som anser att det är bättre med vanligt socker och inte massa sötningsmedel. Men nu har utbudet utan sötningsmedel blivit mindre och utan direkt information. Man har bara ändrat receptet. Jag tycker det är dåligt.

Misstänker att det är billigare med sötningsmedel än riktigt socker och därav har man gjort så. Samt om det någon gång kommer en sockerskatt så kan man ju säga att det är inte så mycket socker i drickorna. Men att de är lika söta om inte sötare.. det är man väldigt tyst om.

Dags att börja kolla alla innehållsförteckningar lite noggrannare igen. Förr var jag väldigt duktig på att läsa innehållsförteckningar. Men har tyvärr blivit sämre på det. Det är lite otäckt så mycket skit det är i vissa produkter som vi äter. Dessutom är det någon form av socker i typ allt och man gömmer det med fina ord. Så trött på livsmedelsindustrin egentligen.

På tal om det ska jag gå en kostkurs i 12 veckor. Jag ska snurra lite på hur jag äter. Jag har ju ätit LCHF sen 2013 och det fungerar bra oftast. Men jag är ju så trött och vem vet, man kanske kan lösa det med kosten. Så jag ska byta ut mejeriprodukter samt processade produkter mot mer frukt och rotfrukter samt äta enligt 3 olika tekniker för att få kroppens olika organ och processer att vila emellanåt. Så 3 måltider i veckan ska endast bestå av protein, 3 måltider i veckan ska endast bestå av fett (avokado ingår här som tur är) och en dag i veckan består endast av grönsaker. Se om det blir någon skillnad på min energi. Jag hoppas det. Det kan ju faktiskt vara så att det är levern och lymfan som spökar. Då kommer detta hjälpa!