Ångest deluxe när man kollar elpriserna numera. Vi har fortfarande inte tecknat om vårt avtal. Jag beklagade mig i juni att det var dyrt.. vi ska inte ens säga vad 1 års bundet avtal kostar nu. Alldeles för mycket. Det värsta är att det rörliga är också hej kom och hjälp mig på tok för dyrt. Jag velar fortfarande om vad vi ska teckna. Timprisavtal, rörligt avtal, förvaltat avtal… Vi har ju elvärme och varmvattenberedaren går på el. Luftvärmepumpen kan man ha på wifi och ställa om när det behövs även på distans. Braskaminen kan gå när vi är hemma. Så värme borde vi få. Bara vi kan få ner värmen av värmeväxlaren. Den värmer mer än den behöver och hittills har vi inte fått ner temperaturen med den trots vi försökt. Men vi har inte försökt jättemycket då det varit skönt med varmt inne. Men i vinter fungerar ju inte det. Då måste vi får ner den. Annars får vi stänga av den.

Så rent krasst borde vi kunna styra värmen lite och elda mer när det är dyrt och då talar det ju för ett timprisavtal. Annars är det ju förvaltat elavtal eller rörligt elavtal vi behöver kolla på. Men är så dålig på det där. Det är krångligt att jämföra tycker jag. Fasta elavtal är mycket lättare på ett sätt.

Men jag får en klump i magen när jag kollar på elpriset nu när det är sommar och varmt. Skyhögt verkligen. Hur ska det ligga i vinter när alla behöver värme? Elpriset brukar ju alltid vara som dyrast vintertid. Ångest deluxe.

Borde bara släppa tanken på skiten o låta det lösa sig bäst det vill. Vi kan ju inte direkt påverka särskilt mycket mer än att göra åt mindre el. Glad i alla fall att inte bolåneräntan är högre också just nu. Den smällen kommer nästa år.

Vi måste bara teckna ett avtal.. så var det ja.. vad ska vi välja….