Under flera år har jag varit sugen på att börja bli lite mer av en friluftsmänniska. När vi köpte våra SUP:ar sa jag till min kära familj att jag var sugen på att först bli bra på att åka och sen ta med mig SUP:arna till typ Stråken och åka till en Ö och bo i tält på. Min käre man var sådär sugen på den idén när jag sa den då. Han kom bara ihåg trångt och eländigt när man tältade. Jag förstår vad han menar men har inte riktigt kunnat släppa tanken på att tälta.

I våras så ramlade jag in i en Facebookgrupp som bra handlar om tältning. Mest om tältning på campingar i stora fina familjetält men även lite fricamping. Här var det bekvämligheter och en ny tanke började gro. Nu kunde den andre hälften inte klaga på att det är trångt. Nackdel är att man måste bo på campingar. Det gillar han ju inte heller. Men då kan han få alla bekvämligheter. Det går ju boka en elplats så att man även har el.

Jag vill ha båda. Jag vill kunna fricampa och jag vill kunna åka runt och bo mer bekvämt. Men det går ju inte ha med sig ett 25 kg tungt tält om man ska ta med sig det på SUP:arna. Då behöver vi ju packa lätt. Ultralätt. Svårt val men jag är så sugen på båda valen. Dock så vet jag inte riktigt hur vi skulle få plats i bilen med stort tält och de bekvämligheter man kanske skulle vilja ha med som bord o stolar, nån bänk och lite sånt. Jag är iofs expert på att packa bilen så det kanske är ett mindre problem.

Just nu lutar vi dock till att köpa ett lättare 3 manna tält för att testa om vi ens gillar att bo i tält. Men inte börja på SUParna utan börja vandra lite. Jag har alltid gillat skogen, men jag har inte gillat att gå promenader. Men när vi var i Granvik så vände jag lite. Det var ju jättemysigt att vandra i skogen.

Vi har mycket att lära då vi inte är några friluftsmänniskor. Men vem vet. Vi kanske kan bli. Barnen kanske kan lära oss ett o annat. De har ju ändå gått på Scouterna. Men vad jag kommer att vela innan vi kommer till skott om vi kommer till skott. Jag gillar ju campingar också. Det är ju lite mer bekvämt med servicehus och nära till det man behöver. Men jag gillar ju även utmaningar.

Tankarna har vandrat kring detta i flera veckor. Jag vill ha allt på en gång, men jag inser att jag kan inte få allt på en gång. Vart börjar man? Hur börjar man? Vad behöver man för utrusning? Vad ska jag ha för att inte frysa jag som fryser så lätt? Många frågor att leta svar på!