I torsdags rullade bilen ut ur Timmersdala för att åka på minisemester. Destination Granvik. Det fanns två vägar att välja på och vi valde den lilla kurviga och smala vägen. Men det var en mysig tur ute bland åkrar och gårdar. Dock tyckte Hjördis det var lite väl kurvigt. Så hemvägen bestämde vi att vi skulle åka stora vägen hem. Hjördis hade med sig både bur och bilsele men det gick fint med bilselen. Då kunde hon gosa med Nikki i baksätet också vilket gjorde det hela mycket lättare. Annars är hon inget stort fan av att åka bil.

En och en halv timme senare rullade vi in i Granvik. Vilket underbart ställe. Fridfullt och precis i min smak när det gäller semesterställe.

Åtta stugor fanns det och lite husbilar och husvagnar på campingen. Längre bort fanns även en vildmarkscamping och där fanns det husbilar och några tält. Stod säkert några husvagnar där också men vi kollade inte så noga. Stugan var jättelätt att hitta då det var fönster i dörrarna med det nummer stugan hade. Stugan var jättefräsch men självklart glömde jag att ta kort på hur den såg ut. Den bestod av en toa med dusch, ett kök med bord och stolar och en dagbädd samt en TV. Sen kom man in till ett sovrum med våningssäng och gick man igenom det rummet kom man till ytterligare ett sovrum, något mindre med en våningssäng där också.

När vi packat upp, fikat lite och kommit till rätta så bestämde vi oss för att ta med Hjördis på en promenad. Jag har så många år velat se Djänkesundet och nu låg det enligt infopärmen ca 20 minuter bort. Hjördis fick hänga med i Sulkyn då hon inte är ett fan av att gå. Men väl inne i skogen så knatade hon på så hon blev helt slut emellanåt och fick bli buren eller åka vagn. Vagnen var dock inte jättesmidig att ha med då det var mycket rötter vissa partier i skogen. Men tillslut kom vi fram och det var lika fint som jag föreställt mig. Ett stället jag mycket väl kan tänka mig att åka till flera gånger! Gärna så man kan bada också. Nu var det inte särskilt varmt i vattnet och i luften var det runt 20 grader så jag var inte jättesugen på att bada.

Efter att vi tagit igen oss en stund så vandrade vi samma väg tillbaka till stugan för att äta lite kvällsmat och spelade en omgång Rackarunge innan vi började göra oss i ordning för att lägga oss.

Jag satt och bläddrade i stugpärmen och där stod det att det skulle finnas ett fiskrökeri 1,5 km ifrån Granvik. Det var ju inte långt sa vi och bestämde oss att vi skulle gå dit efter frukost på fredagen. Haha men vad man kan bli lurad. Visst det var inte så långt. Men det var minst sagt en utmaning. Det var små stigar som gick upp för berget, sen ner för berget sen upp för nästa berg och så höll det på. Dock var det dubbelt så långt än vad det stod i pärmen visade det sig och det tog bra mycket längre tid än vi trodde. 1 timme senare helt slut kommer vi fram till Klangahamn där rökeriet ligger. Men vi hade en väldigt mysig tur. Det var fin utsikt och vi gick genom kohagar och genom blåbärssnår. Riktigt mysigt var det men ack så jobbigt när man inte är van vid vandring. Dessutom är jag ju så kort så jag fick kämpa rätt rejält för att komma upp emellanåt. Det blev många höga knän om man säger så.

Väl i Klangahamn så köpte vi rökt sik och rökt röding som vi åt till lunch samma dag. Sen köpte vi även med oss en röding som vi ska göra när Nora kommer hem från Finland. Vi vilade lite innan vi började vandringen hemåt igen. Till Klangahamn tog det en timme, men vi gick snabbare tillbaka till Granvik och då tog det bara 40 minuter med en blåbärspaus. I Granvik blev det vila och lunch och sen blev det Fredagsutflykt. Först gick vi och köpte lite glass till Nikki. De sålde Wetternglass i en liten bod vid hamnen. Nikki valde sina favoritsmaker Hallon och Choklad. Jag o Johan tog oss bara en Kaffe. Sen gick vi tillbaka till stugan och tog med oss Hjördis på en promenad. Hon fick känna lite på vattnet men det var något konstigt och lite otäckt men samtidigt spännande. Det var inte riktigt som duschen hemma och det var ju kallt!

Vi passade på att gå en bit på vandringsleden Granviksrundan. Nikki var inte sugen på att gå hela. Lite synd. Men vi får väl åka tillbaka till Granvik en annan dag och gå den med Nora då det verkade vara en hel del historia på den leden. Vi passade på att gå ner till badstranden och badade fötterna. Eller ja upp till knäna blev det. Men det var inga 20 grader i vattnet. Runt 18 skulle jag tro. Hjördis passade på att lata sig i vagnen. Konstiga påhitt den där familjen har tänkte hon garanterat.

Väl i stugan sen fixade vi lite kvällsmat och spelade lite Cluedo. Ett gammalt favoritspel jag hade när jag var liten. Nu gillar Nikki det också.

Dagen efter var det dags att städa och åka hemåt. Vi har haft en underbar minisemester. Hjördis har testat att vara med på semester för första gången och det har gått jättebra. Det var lite otäckt till en början med nya ljud och nya lukter. Men hon fann sig snabbt i situationen och började slappna av. Nikki har lyckas sysselsätta sig trots avsaknaden av Wifi. Lite nyttigt att åka iväg sådär alltså.

Jag behövde komma bort lite för att känna att vi har semester. Det är en helt annan känsla i kroppen nu. Dock så var det lite för mycket för min hjärna. När vi kom hem i lördags så blev det att packa upp och sen låg jag i soffan resten av dagen. Samma sak igår. Jag låg i soffan och orkade inte göra många knop. Men framåt 16-16.30 tiden så började jag äntligen känna att nu började det komma lite energi. Så skönt!

Tyvärr så vaknade jag med huvudvärk idag. Men hoppas på att den går över. Känns som högt tryck huvudvärk och huvudvärkstabletter hjälper inte så det är säkert högt tryck i hjärnan. Blä på denna sjukdom säger jag bara. Men jag är glad för att jag orkade en minisemester i Granvik. Även om jag var helt död efteråt.