Ja jösses säger jag bara. Vilket ösregn vi hade här i förra veckan. Det fullkomligt öste ner och vi fick en fin liten swimmingpool på vår baksida. Aldrig sett så mycket vatten på en o samma gång tidigare. Mitt i ovädret så ropar Nikki ”Mamma det droppar in i Noras rum!” Jag fattar inte riktigt vad hon menar utan tror att hon menar att de droppar ur hängrännan utanför Noras rum. Men när jag går in i rummet så ser jag precis vad hon menar. Ja det droppar ju faktiskt in vatten genom taket i Noras rum! PANIK!

Mamma o Jörgen hade åkt en stund tidigare efter att ha lämnat av Nora från deras Finlandstripp. Varför kunde de inte varit kvar för? Men men, älsklingen river fram sin regnjacka och for ut för att kolla vinden. Grannen kommer ut och hjälper till och de klättrar upp på taket istället. De hittar en trasig takpanna, men det känns inte riktigt rätt då den sitter för långt ner för att kunna läcka där det läcker i Noras rum. Men de lägger under plast för att vara på säkra sidan och sen kravlar sig Johan in på vinden. Än en gång blir vi påminda om att vi inte fixat någon landgång där inne. Vi måste ta tag i det.

Väl där inne så visar det sig att det läcker vid avloppsavluftningen men vid det här laget börjar det lugna sig med regnandet så det läcker inte in längre. Så Johan tar bort den blöta isoleringen och sen låter vi det vara till dagen efter.

Då kommer snälla svärfar hit och hjälper oss att täta där det läcker in. Det verkar som att vattnet gått in i bakändan av takpannan där avloppsluftning går upp och där under låg en plåt som inte var böjd så vattnet blev stående där. Nu när det kom så mycket vatten på en gång så rann det över och in på masoniten som hade blivit dålig då det antagligen gjort på samma sätt andra gånger det har ösregnat.

Men nu ska det vara tätat så vi hoppas vi slipper mer regn inomhus. För övrigt ser taket fint ut bortsett från denna lilla bit. Framöver får vi byta ut läkten precis här då den blivit dålig. Men det är inte lika akut problem just nu som tur är.

Men jag vill gärna ha 35 grader o sol istället för 20 grader o regn!