För ett tag sen läste jag en debattartikel som skrevs på aftonbladet i juli förra året. Men vilken klockren artikel. Den handlar om att alltför bortskämda barn har svårare att bli lyckliga när de blir äldre, de lär sig inte hantera kriser och motgångar i livet och de får inte tydliga gränser så de vet vad som är rätt och fel.

Vår uppgift som föräldrar är att tillfredsställa våra barns behov av tid, kärlek, gränser, normer och värderingar och att förbereda­ dem för vuxenlivet. Barn kan ­aldrig få för mycket kärlek. Vi ska givetvis också respektera barns rättigheter och inte hämma och kränka våra barn. Men om vi alltid ställer upp på deras önskningar, låter dem få all uppmärksamhet och inte sätter tydliga gränser tar vi inte vårt föräldraansvar.”

Hur ska barn lära sig vad som är rätt och fel om inte vi vuxna lär dem det? Hur ska de veta hur de ska bete sig om vi inte lär dem? Hur lär de sig att hitta på saker själva om vi sysselsätter dem hela tiden? Det är några punkter som tas upp i artikeln…

Det är en mycket läsvärd debattartikel och den får en verkligen att tänka efter!
Här kan du läsa den!

Vi får ofta mycket beröm av andra att vi har väluppfostrade barn. Det är så skönt att höra. Det är det jag mest är orolig över när jag lämnar barnen till någon annan. Tänk om de inte sköter sig nu! Men alla säger att det behöver ni inte vara oroliga över. De sköter sig jättebra när ni är borta.

Till och med i affärer har folk kommit fram och sagt att det verkar som ni har mycket rediga och ordentliga barn! Sånna kommentarer värmer så gott i hjärtat. Något lyckas vi med i alla fall även om man känner sig hemsk ibland när barnen inte får sin vilja igenom och blir fly förbannade och man är världens sämsta mamma enligt dem.

Men jag får glädja mig åt att mina barn vet vad som är rätt och vad som är fel. Förhoppningsvis kommer de hålla sig på rätt bana hela livet och bli något de vill bli i framtiden och hitta någon att dela sitt liv med och få egna barn att lära =)