böter

Detta tycker jag är så rätt! Tänk om vi kunde ha sådana lagar i Sverige med att man får fortkörningsböter efter hur mycket man har i inkomst. Om detta hade hänt i Sverige så hade han fått några tusen i böter och inte hade han känt av det något nämnvärt.

Bättre att de känns lika mycket att få fortkörningsböter för en miljonär som en arbetslös. Det är ju då lagen är jämställd.

När Sverige höjde fortkörningsböterna så blev jag rätt sur eftersom de som blir mest drabbade är de som har lite pengar. Så jag skev ett mail till regeringskansliet. Där jag skrev detta förslaget att ge ut fortkörningsböter efter vad man tjänar. Svaret jag fick var rätt komiskt.

Svaret kortfattat var att straffet och böterna skulle bli högre…

Ja, och var det inte detta jag syftade på??!! Att böterna ska kännas lika mycket för en som e höginkomsttagare och en låginkomsttagare.. såklart blir böterna högre för en med högre inkomst och då är ju straffet hårdare för den personen än vad det är idag. En med låg inkomst skulle det inte bli så stor förändring för eftersom straffet för den idag är väldigt hårt.