handuppr_ckningAlla föräldrar vill ju sina barn sitt bästa och jag tycker det är riktigt jobbigt över de situationer som man inte riktigt kan styra över. En sån sak är skolan. Visst man kan göra sin åsikt hörd. Men man har inte mycket att säga till om när det gäller undervisningen.

Jag satt och tittade på Kalla Fakta som tog upp frågan om varför svenska skolbarn är mycket sämre på matematik jämfört med andra länders skolbarn. Det väckte en oro hos mig. Jag minns från min egen barndom att min skola var inte bra. Vi lärde oss inte det vi skulle, vi bytte lärare oftare än vi bytte underkläder kändes det som ibland. Nya lärare varje termin. Det blev inte bra. Jag har ändå haft tur att jag har så lätt för att lära. Jag har alltid haft en drivkraft att jag vill lära mig mer. Jag vill ha högsta resultat. Men det är inte alla som har det och det är ju dem det påverkar mest.

På Kalla Fakta tog de upp att vissa skolor har förbjudit de gamla räknesätten med lodrät uppställning när man ska räkna ut tal. Hallå? Är ni dumma i huvudet eller? Ne nu ska man tydligen använda skriftlig huvudräkning. 100 tal ska först läggas ihop o sen tiotal o sist ental. Det blir alltså en himla massa skrivande och en himla massa rader. Istället för att skriva två tal under varandra och räkna på det hederliga sättet. Detta nya sättet skulle tydligen vara bättre. Men nu har det visat sig att på det nya sättet räknar barnen fel på 2 av 3 tal. På de gamla sättet räknade barnen fel på 1 av 3 tal. Så inte bara att det blir så mycket mer arbete på det nya sättet utan det blir mer fel också. Gah jag blir irriterad när det experimenteras på våra barn!

Jag har verkligen ångest över när barnen ska börja skolan. Jag som tycker att jag lärde mig dåligt i skolan, tänk om de kommer lära sig ännu sämre? Jag tycker det är riktigt skrämmande att den svenska skolan blir urkalkad. Den blir bara sämre o sämre. Det är tragiskt!