rum9Detta är vår nuvarande lägenhet fast spegelvänd. Som jag tyvärr vantrivs i. Älskar lägenheten i sig men det är grannarna som gör att det är jobbigt att bo här. Nu på vintern är det väl rätt lugnt och okej… men på somrarna är det fester hejvilt och hög musik som startar vid midnatt och slutar på morgontimmarna. Ne, jag blir helt spänd i hela kroppen och mår skit när det börjar för jag vet att jag har så svårt att sova då. Sen med barn som är vakna på dagen kan man inte bara gå och vila ju!

Men det kanske ska ändras på. Vår nuvarande lägenhet är på 86,4 kvm på andra våningen. Det är också en nackdel om älsklingen får jobb. Då står jag där nysnittad med två barn och ska upp med vagn och barn 3 trappor. Nora kan inte riktigt gå i trappor än. Stegen är för höga för henne och den lill* måste ju bäras. Sen måste dessutom vagnen upp för alla dessa hemska trappor och jag ska ju helst inte bära tungt på ett halvår. Det blir krångligt helt enkelt.

Så vi har haft utkik efter en större lägenhet. Ställde oss på kö på en på 87,6 kvm jämte älsklingens farmor på bottenvåningen. En trea (skulle egentligen helst vilja ha en fyra men det fick duga med det som fanns ledigt) men det var en före i kö som tog den tyvärr. Hade vart perfekt ställe att bo på annars för allihopa tom Stina. När vi inte fick den lägenheten så sa vår hyresvärd att det blir troligtvis en annan trea ledig i ett annat hus på bottenvåningen. Det blev det =) En trea på 90,5 kvm som vi var och tittade på igår. Planlösningen var exakt samma som den på 87,6 kvm.

rum12

Lägenheten ligger ett hus från vårt hus nu så det blir ingen lång flytt. Den ligger på bottenvåningen i ett lugnt hus. Inte som vårat livliga hus =) Det var hyfsat nya golv i hall och kök. Badrummet var hyfsat nytt det med. Vi ska få välja nya tapeter i båda sovrummen, hall och vardagsrum om vi tar lägenheten. Vi kommer även få nytt golv i båda sovrummen och parkettgolvet i vardagsrummet ska slipas om. Vi ska få nya dörrar till alla rum. I köket var det nyare kyl och frys samt spis. Det fanns dessutom ett bakbord i köket!! Det har jag saknat i denna lägenheten. Planeringen i badrummet var mycket bättre än vad vi har. Här kom allt i rätt ordning. Jag hittade två nackdelar typ. Den ena var att det är ett mindre badkar än vad vi har nu, dock ett nyare och lättare att rengöra under. Sen var det tapeterna i köket som inte var så vackra.

Lingontapeter med värsta fula bården med lingon på. Men det skulle inte vara några större problem att tapetsera om där också men då skulle vi troligtvis få lägga några 100 i mellanskillnad. Men det tycker jag nog är värt det hela!

Dags att börja göra sig i ordning. Ska iväg och ta lite prover. Usch dags för att svimma igen känns det som :p