Ja, denna midsommar hade vi planerat att vara nere i Kalmar. Men med en krasslig Nikki och en helt slut gubbe så blev det till att ställa om planerna. Det fick bli en hemmahelg istället. Tur var nog det för även jag har varit helt slut. Vilat middag varje dag. Det är inte likt mig. Älsklingen har gått runt och varit som ett lik.

I torsdags slutade jag tidigt eftersom vi skulle åka till Kalmar egentligen. Men det blev en eftermiddag i sängen istället. Jag vilade nog närmare två timmar efter jobbet. Det var riktigt skönt.

Midsommar blev det att göra om planerna och vi for ner till Mamma. Där gjorde jag kransar till barnen och sen åt vi och tog det bara lugnt. Det blev ingen midsommardans då det regnade så vi firade midsommar med att äta lite till och ytterligare lite till innan vi for hem och var dödströtta hela bunten. Det var en riktigt lugn midsommar. Men precis det vi orkade med.

Lördagen hade barnen piggnat till lite och ville göra experiment. Så det fick de göra. Jag hade lite mer krafter men Älsklingen kändes fortfarande helt död. Jag vet inte riktigt vad det har varit med honom denna helgen. Han har inte varit sig själv i alla fall.

Eftermiddagen blev det att greja i trädgården. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde, men jag grejade mest hela dagen. Trimmade lite, rensade jordgubbslandet och lite sånt i alla fall. Vattnade tomaterna. Ja typ det. Älsklingen klippte häcken. Sen var han död resten av kvällen. Jag och Tove passade på att gå en sväng i spåret. Det var välbehövligt och skönt.

Söndagen kom Svärfar och hjälpte till att byta vindskivor och lite panel på huset. Samt ta bort en del av altanen så att vi kan tvätta och måla i sommar. Det ska bli kul när det blir klart. Just nu är jag mest orolig för att det ska regna så vi inte kan måla.

Annars räknar jag bara ner till semestern nu. Jag vill vara ledig och greja här hemma. Jag är inte jättesugen på att åka någonstans egentligen, men för barnens skull har vi lite resor inplanerade. Det kommer bli bra i sista slutet. Det brukar det ju bli. Men det kommer inte bli en sommar då vi är på resande fot. Det kommer bli en sommar då vi är mest hemma och det tycker jag ska bli så skönt!