Då var det äntligen här. Nikkis första sommarlov. Noras tredje. Som barnen har räknat ner de senaste veckorna. Vilken skolavslutning sen. En kanonpräst, ett bra tal av rektorn som verkligen fick barnen att tänka till och fantastisk sång av barnen och Nora dansade tillsammans med två andra kompisar. När vi gick in i kyrkan var det kallt och molnigt ute men när vi kom ut igen sken solen och det var varmt och skönt. Sommarlovet kunde inte börja med bättre väder!

Vi har vart lediga hela dagen. Jag och älsklingen har varit jättetrötta. Så det har inte varit många knop här hemma. Jobb imorgon igen. Önskar nästan att vi tagit ledigt den dagen. Men det är ju bara en dag sen är det helg.

Är lite nostalgisk här idag för på lördag är det den 17e juni. Förra året den 17e juni skrev vi på papperna på huset. Sån spänning det var och vilket bra beslut det blev. Vi trivs så jättebra här och det är så skönt. Jag trodde inte att vi skulle trivas så bra som vi faktiskt gör. Jag trivdes riktigt bra i lägenheten men jag trivs mycket bättre här. Jag älskar detta huset.

Förra året var det en stor förändring i vårt liv när vi köpte huset. Året innan det var en när jag avslutade mina studier och fick mitt jobb. I år är det älsklingens tur till förändring. Efter 7 år på Länsstyrelsen ska han testa sina vingar och börjar jobba på ett nytt jobb. Undra vad det blir för förändring nästa år. Hoppas den också blir positiv och årets förändring med. Det vet man ju inte än. Men det tror jag. Det verkar som de verkligen ville ha honom för de förhandlade bra mycket fram och tillbaka. Jag som var glad att jag äntligen tjänade mer än honom… den lyckan fick inte ens vara ett år :p Ne skämt och sido. Det struntar jag blankt i egentligen. Det viktiga är inte pengar utan att man trivs där man är. Det gör så mycket mer om man tycker det är roligt att gå till jobbet.. det gör man ju rätt många dagar i månaden. Lönen kommer ju bara in en dag i månaden och mycket av den försvinner direkt när alla fakturor är betalda. Men då säger du att men det bli ju mer kvar om du tjänar mer… ja det kan va så… men väldigt ofta gör man åt mer när man har mer….

Den perioden som vi har sparat mest procentuellt av vår inkomst var när jag var föräldraledig och Johan arbetssökande. Då fick vi inte in särskilt mycket. Men vi hade inte mycket utgifter heller. Idag ser det lite annorlunda ut…

Men nu struntar vi i ekonomi och pengar. I sommar ska vi rå om varandra och ha det mysigt. Försöka med mycket återhämtning medan vi ska få i ordning lite mer här hemma och hinna med några små resor också.

Ha en fin sommar allihopa!