Det var uppehåll när vi vaknade. Så vi kunde äta ute men när det var dags att packa bilen så började det regna lite för att sedan bli uppehåll igen och så började regna och uppehåll igen och så höll det på. Strax efter tio checkade vi ut och åkte till Astrid Lindgrens Värld. Där var det boktävling med Kling, Klang och Prussiluskan. Sen blev det Saltkråkan som vi lovat barnen att vi skulle börja med. Vädret var okej. Inte lika varmt som dagen innan men solen sken i alla fall.

IMG_0205   IMG_0211

Efter Saltkråkan gick vi och tittade på Madicken. Barnen tyckte det var jättekul. Madicken och Lisabet var på utflykt så barnen var bra spända när Madicken hoppade ner från taket. När showen var slut gick vi och fikade och nu började det regna. Det bara öste ner som tur var satt vi under parasoll. När regnet lugnat ner sig gick vi ut och tittade in i en godisaffär där barnen fick varsina klubbor.

IMG_0288IMG_20140618_133334

Vi gick och tittade på den Lilla Staden och det var poppis hos tjejerna. Vi gick även förbi Bullerbyn och när barnen leker som mest så kommer världens åskoväder och det mullrar och blixtar om vartannat. Fort på med barnens regnkläder!

Vi strosar runt lite och hamnar hos Bröderna Lejonhjärta där de improviserar för fullt då de inte kan ha någon show i detta ovädret. De sjunger och berättar berättelser och barnen tycker det är superspännande. Efter en stund går vi ner till Emil och tittar men det var inget håll igång där så vi går tillbaka till Bröderna Lejonhjärta där de börjat med en Show igen.

IMG_0311

 

 

Vi börjar bli kalla och lite möra så vi bestämmer oss att börja dra oss utåt. Men innan så går vi förbi lilla Bråkmakargatan, tittar förbi Kajsa Kavat och sen går vi in i samma affär som vi var i dagen innan och köper varsin Madickenhatt och Madickenrosetter.

Två helnöjda flickor har vi och de tycker att vi har haft två kanondagar på Astrid Lindgrens Värld. Det var även spännande att sova i Stuga och Nora tyckte det bästa var att hon fick sova i överslafen =)IMG_20140619_135427

Ovädret fortsätter nästan hela vägen till Mullsjö där vi stannade för att fira midsommar och därifrån kom vi hem igår. Men mer om det i andra inlägg för nu är det tydligen frukostdags tycker Nora =)