I onsdags morse packade vi in oss i bilen och for till hemlig destination. Tjejerna var superspända och tyckte det var riktigt spännande. Vi åkte neråt och i Mullsjö lämnade vi av lite väskor som vi skulle ha några dagar senare. Barnen började bli hungriga så vi bestämde oss att vi äter frukost vid Risbrodammen.2014-06-18 09.02.102014-06-18 09.00.42

Vi åt och kissade innan vi satte oss i bilen och for igen. Flickorna lyckades somna tillslut och jag och älsklingen satte på P3 dokumentär och lyssnade först klart på tobleroneskandalen och sen lyssnade vi på den dråpmisstänkte barnläkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Väldigt intressanta dokumentärer.

Några timmar senare åkte vi in i Vimmerby som var vår slutdestination. Astrid Lindgrens Värld. Barnen som inte visste vart vi skulle blev jätteglada!

IMG_0196

Vi började med att gå till Saltkråkan och åka ”Saltkråkan sagoslottet”. Barnen älskade det och ville åka igen men vi övertalade dem att vi gör det det första vi gör imorgon. Sen bestämde vi oss att vi skulle gå till Katthult men fastnade hos Karlsson på Taket som hade en show. Han skulle dela med sig av en bulle men åt upp den själv. Barnen var lite småarga på ”den dumma Karlsson som åt upp allt själv!”, men det gick över fort då de fick åka rutschkanor från Karlssons tak. Nu började hungern gnaga lite i oss och vi gick och letade efter ett matställe. Vi tittade nätet och inne på Bråkmakargatan skulle det finnas ett bra ställe enligt oss. Men det var stängt fortfarande och skulle inte öppna förrän två dagar senare. Typiskt.

Tillslut fick vi dock mat i oss men jag blev knappt mätt. Valde en sallad men det var inte mycket att hurra för. Barnen fick köttbulla och potatis. Nora gillade det men inte Nikki.

Vi fortsatte dagen med att hälsa på hos Emil, Pippi, Ronja, Lotta och Nils Karlsson Pyssling. Barnen lekte även på inte nudda marken banan och de var riktigt duktiga. De körde även flotte, åkte lite mer rutschkanor och sprang i en grotta. Vädret var kanon hela dagen och det var precis sådär lagom med folk =)

IMG_0018 IMG_0178 IMG_0001 IMG_0103

 

När klockan började närma sig fyra började barnen bli trötta. Vi gick in i en affär och köpte lite saker till dem. Det blev Kling o Klang och Prussiluskan figurer till Nora. Nikki ville ha en sjörövarflagga och jag och älsklingen köpte ett Astrid Lindgrens frågespel till hela familjen. Sen packade vi ihop oss och gick till bilen.

Innan vi for till Stugbyn åkte vi och handlade lite på Kvantum. Men vilket kaos det var där inne. Undra om det alltid är så eller om det var för att det snart var midsommar? Sen åkte vi i alla fall till Stugbyn. Vi fick en söt liten stuga som var hyfsat ordentligt städad (ja, jag kände på golvet o kontrollerade stugan, Yrkesskadad? Ja kanske).

2014-06-19 10.04.372014-06-19 10.05.18IMG_20140618_215151IMG_20140618_194725

 

 

 

Vi hade nära och bra till allt. 1 hus och en liten gångväg var det mellan vår stuga och servicehuset. Kan verkligen inte bli mer perfekt. När allt var inpackat och klart så tog vi på oss badkläderna och tog handdukarna under armen och gick och badade i poolen som låg på området. Vattnet var inte det varmaste men det var inte kallt heller. Kanske 20-22 grader eller nåt. Vi var i och badade en stund och sen gick vi upp och spelade spelet vi köpte innan det blev dags att äta kvällsmat och lägga tjejerna.

Sammanfattningsvis blev det en MYCKET LYCKAD dag =D