2014-06-24 08.08.17Tycker lite synd om lillgumman. En kväll förra veckan sa hon till mig: Mamma kan jag inte få börja skolan ett år tidigare. Alla mina kompisar kommer ju börja men inte jag.

Det gjorde ont i mammahjärtat. Hon lät så förstörd och ledsen över att hon inte får börja skolan till hösten. Jag försökte få henne att tänka på alla andra kompisar som blir kvar men det var inte samma sak. Hennes bästa kompisar skulle ju börja skolan. Försökte förklara att hon kan ju fortsätta leka med dem ändå fast på fritiden. Men det var inte samma sak ändå.

Hon har väldigt mycket funderingar just nu. Vi försöker peppa henne och förklara för henne. Men det är svårt att se sina kompisar försvinna. Det vet man ju själv hur den oron känns. Det känns bra att ha samtal på dagis snart. Då ska jag ta upp detta så kanske pedagogerna kan styra lite vilka hon leker med så att hon inte bara leker med de som är äldre utan även med de yngre!