När jag kom till Fritids i torsdags så kom en av fritidsfröknarna till mig och sa att det hade hänt en olycka så Nikki hade blivit omplåstrad och låg och vilade. När jag kom till rummet där Nikki låg så ser hon inte mycket ut till världen. Jätte liten och ynklig med ett stort plåster i pannan. Men hon verkade att må bra i alla fall.

Nora hade ridit på Nikkis rygg och Nikki hade solglasögon på sig. Nikki snubblar och trillar och får solglasögonen i pannan som hade resulterat i ett jack som blödde rätt rejält. Det bara rann sa Nikki när vi pratade om det senare. De hade tejpat igen såret och fritidsledaren sa att hon inte trodde att det behövdes sy. Men att vi skulle låta tejpen sitta minst 1 vecka.

Jag målar upp ett hemskt scenario i mitt huvud med jättestort sår som ser hemskt ut. Gissa om jag blev förvånad när vi skulle rengöra såret igår. Det var ett litet fint sår. Men det är klart. Det var rätt djupt. Men det gjorde så mitt mammahjärta lättade lite i alla fall. Det kan bli ett ärr av det hela. Men jag trodde det skulle bli ett jätteärr.

Det är fortfarande lite svullet men det såg jättefint ut vid rengöringen igår. Idag är hon fit for fight igen och leker med en kompis. Skola är leken som gäller nu och det väcker så mycket minnen från när jag själv var barn. Jag älskade att leka skola. Jag skulle heta Jessica eller Anna. Det var favoritnamnen.

Annars är det en lugn helg. Jag somnade innan nio igår. Huvudvärk och mensvärk samt omställningsbesvär då jag i somras åt helt fel mat, sen kom jag på banan för att komma in på en stig som ledde åt fel håll så förra lördagen tog jag tag i det hela igen men har ökat andelen fett jag äter då jag annars är hungrig konstant. Detta har gjort så att jag haft ont i övre delen av magen… är inte riktigt van vid det.. men det blir bättre. Det vet jag och är jag tillräckligt enveten kommer kroppen snart in på fettdrift och då går jag på små rosa moln igen! LÄNGTAR dit!

Igår skrev jag på papper för en ny ekonomtjänst. Det ska bli en spännande utmaning. Jag ska vara lite av en processamordnare av våra kontroller och efterkontroller vi gör av alla fakturor som betalas. Så jag ska vara en länk mellan chef och medarbetare, men jag ska även kunna svara på frågor som kan uppkomma om t.ex. representation, F-skatt, moms… m.m. Jag ska vara drivande i att processen blir bättre och jag ska utveckla den. En svår uppgift som jag inte trodde jag skulle passa för. Men jag vill ju ha en utmaning i mitt arbete och jag har de egenskaper som man behöver för en sådan här uppgift. Så efter ett långt samtal valde jag att söka och jag fick den! Med lite vemod kommer jag dock lämna ifrån mig några av mina nuvarande uppgifter. Men några kommer jag ha kvar. Hur fördelningen ska se ut är inte klart än. Men jag ser fram emot att få något att bita i!