Det bästa med denna årstiden är verkligen jordgubbar. Det är så gott. Jag skulle kunna äta hur mycket som helst. Så idag blev det kvällsmat bestående av jordgubbar, rysk yoghurt, vispgrädde och vaniljpulver. Så supergott.

Annars har denna dagen segat fram. Vaknade med rinnande näsa så det blev arbete hemifrån idag. Efter lunch började jag även känna av halsen och ju mer dagen gått desto ondare har den blivit. Jag är inte alls sugen på att bli sjuk nu. Jag är trött på att vara sjuk. Nästan hela 2021 bestod av slem, förkylning, ont i halsen och hosta. Jag blev verkligen inte frisk från det. Vet inte hur många gånger jag var på vårdcentralen. Tillslut orkade jag inte mer och gav upp. Det var efter min 3e öroninflammation och en släng av covid samt åtskilliga akut bronkit diagnoser. Misstänker starkt att mina tabletter var en bidragande orsak till att jag inte blev frisk.

Jag började bli dålig med extrem hosta p.g.a. av massa slem i lungorna i oktober 2020 efter att ha ätit tabletterna ca 1,5 månad. Det stod dessutom i bipacksedeln att tabletterna kunde påverka de vita blodkropparna. Sakta blev jag bättre varje gång jag minskade dosen av mina tabletter. Men det försvann inte helt trots att jag slutade med tabletterna i augusti 2021. Runt 4 månader efter jag slutat med tabletterna så började jag må något bättre och åkte inte på varenda förkylning så fort jag träffade någon som var lite hängig. Det började vända runt jul.

Nu på våren har jag haft några slängar av ont i halsen/ont i bihålorna men jag blir faktiskt frisk mellan varven. Det blev jag inte förra året. Men jag vill inte ha ont i halsen. Hoppas verkligen det går över fort denna gång.

När jag skriver detta så känner jag bara tacksamhet över att det faktiskt är något bättre än vad det var förra året även om det känns extremt jobbigt mellan varven när orken tryter. Men jag är ju faktiskt bättre. Jag bär inte på någon virussjukdom 24/7 längre, jag behöver inte skölja näsan med saltvatten flera gånger om dagen för att inte hosta slem och jag tar inte luftrörsvidgande längre som jag fick utskrivet för det var så tungt att andas. Detta gör mig ändå mörkrädd. Tänk om det höga trycket i hjärnan kommer tillbaka och jag måste börja med medicinen igen. Kommer alla problem jag upplevde 2020-2021 tillbaka då?! Jag vågar inte ens tänka tanken utan ska göra mitt bästa för att lyssna på kroppen och hoppas på att det räcker.

Nu ska jag försöka tänka på annat istället. Snart nyheter på TV. Dagens nöje typ. Annars så är jag och tjejerna hemma själva till helgen så skulle vilja göra nåt mysigt med dem om jag mår bra. Vad vet jag inte än då ena inte vill göra nåt och andra vill göra allt. Några tips?