2015-11-28 Birka kryssning

I lördags morse satt vi äntligen på bussen som skulle ta oss till Stockholm. En lång resa men den gick ändå relativt fort. Dock har jag aldrig varit så rädd som jag var när vi åkte igenom Stockholm. Aldrig mer buss säger jag bara. Jag åker hellre tåg! Väl på terminalen så fick vi vänta o vänta o vänta innan vi blev påsläppta på båten och väl på båten blev det ännu mer väntan innan hytterna var färdiga. Men sen så. Vi satt och hade det trevligt under tiden vi väntade och sen blev det dags att packa in i hytterna. Vi var längst ner i mitten typ. Så inget fönster eller något. Kändes lite som en cell men den var ändå mysig. Billiga biljetter = Sämre hyttplats. Så är det ju.

Julbordet var bokat till klockan 18.30 och när klockan var slagen gick vi in i samlad trupp och började hämta mat i stort sett direkt. Vi var ju hungriga. Ett riktigt gott julbord och två timmar senare rullar vi ut från restaurangen lite för mätta. Jag och älsklingen gick ut en sväng på däck och jag passade på att ringa hem och kolla hur det gick med våra flickor men det gick bara bra såklart. De hade haft fullt upp hela dagen. Det var riktigt skönt ute på däck och det var relativt vindstilla på ena sidan. Jag hade varit lite nojjig över resan ifall det skulle bli hårda vindar men det var inget vi märkte av på kvällen.

Vi gick tillbaka till hytten och gjorde oss iordning för kvällen och sen samlades några av oss i grannens hytt där vi satt och hade det allmänt trevligt. Johans chef försökte få grabbarna att börja dansa bugg. Jag vet inte hur det gick. Men han gjorde ett väldigt tappert försök. Sen när klockan började närma sig kvart över tio gick vi upp en sväng till Karaokebaren men det slutade att vi åkte ner till däck 5 och satte oss i ”baren” och fortsatte att ha det trevligt. Kvällen gick fort och det började bli sent så vi löstes upp och gick och la oss.

Älsklingen tyckte att vi skulle dela en säng.. va kan de ha vart breda? 70 el 80 cm.. så det blev tråångt. Efter någon timme vaknade jag och gick o la mig i den andra sängen. Men framåt fem vaknar jag av att det blåser och båten gångar lite och jag FRYSER så kryper ner hos min andre hälft igen.

Klockan åtta tyckte Jönis att vi skulle samlas och gå o äta frukost så det gjorde vi faktiskt. Supergod frukost men jag åt inte så mycket då jag bestämt mig för att hålla mig till LCHFen. Det gick dock sådär framåt dagen när det var dags för lunch. Så resten av den dagen blev förstörd. Men va gör det när jag skött mig perfekt sen jag kom hem :)

Resan hem går fortare än dit känns det som. Väl i Mariestad så öser regnet ner. Mindre roligt så det blir att krypköra hem till Timmersdala. Väl hemma så är det underbart att få krama om våra underbaringar. Men vi hade en riktigt bra helg. Härligt att få åka iväg lite och bara va för en gång skull :)