Skogen 1 augusti 2015

Nu är snart denna helgen också till ända. Veckorna flyger fram och helgerna går ännu fortare. Jag har lite ångest över det där alltså. Allt bara går så himla fort hela tiden. Men det är väl så ju äldre man blir. För jag tycker verkligen det bara blir värre o värre. Helgen har i alla fall vart helt perfekt. Igår vaknade vi rätt så tidigt hela familjen så vi gjorde oss iordning för några timmar i skogen. Vi skulle gå på svamp och blåbärsjakt. Vi satte oss i bilen, åkte till Perssons och köpte lite fika och sen åkte vi iväg till skogen. Första stället vi stannade vid så fanns där varken kantareller eller blåbär så vi åkte tillbaka och stannade på ett annat ställe. Där hittade vi ett helt hav av små blåa prickar. Så där stannade vi och plockade och plockade. Barnen tröttnade rätt fort och åt mer än vad de plockade. Men jag tyckte att det var väldigt rogivande att sitta där i skogen och bara plocka. Det var riktigt härligt faktiskt.

Jag skulle bara plocka en hink tänkte jag men det blev två när jag ändå var i farten så Johan o barnen fikade medan jag plockade andra hinken. När vi kom hem sen hade vi storstädning i barnens rum. Jag och Nora fick ihop 4 kassar med bara skräp, mest papper och tejp.. fattar inte varför hon måste spara på allt hela tiden. Men nu är det i ordning och alla saker har fått sina egna platser. Nu får vi hoppas att de håller sig så ett tag.

Vid frukosten idag var det en djup diskussion om vad vi skulle hitta på. Barnen ville ju självklart till sommarland, men de ville bada där. Jag o älsklingen var inte riktigt sugna på det i detta kalla och blåsiga väder. Det hela slutade med att vi kom överens om att åka o bada i Skara. När vi kommer dit så är det smockfullt med bilar överallt för det var tydligen någon fotbollscup. Men turen är på vår sida och vi hittar en parkering vid badet. Det trodde jag verkligen inte då bilar stod huller om buller både vid vägkanterna och på gräsmattorna. Inne i badet var det rätt lugnt och vi var där i några timmar. Sen började det komma massa fotbollskillar o tjejer så då smet vi upp och åkte iväg.

Vi tänkte äta på mc donalds men när vi såg att folk satt ute och åt i regnet så for vi vidare och hamnade på Coops servering. Gott var det och mätta blev vi. Vi köpte även skor och gummistövlar till barnen. Jag fick också med mig ett par gummistövlar hem. Likadana som Nikkis. Känns lite sisådär när man får gå på barnavdelningen för att köpa gummistövlar :p Men Nikki var överlycklig över att mamma och hon skulle ha likadana :)

Innan vi for hem blev det ytterligare ett stopp vid jula. Där vi hittade lite billiga kläder till barnen och även simdynor som de ska ha när de övar på att simma :) Älskar rea då det blev en billig utflykt med tanke på vad mycket saker vi fick med oss hem :)

Nu ska det bakas mormors blåbärspaj här. Hoppas att barnen gillar den!