Eu val 2014Med två distrikt kvar att räkna ser det ut så här. Får se när de kommer in med de sista.

Jag röstade som förra gången. Nöjd med det. Nej jag röstade inte på SD även om jag kommer att skriva om dem i detta inlägg

Men något som jag funderat på är det här med SD. Så många har så mycket att säga och så många har så mycket emot detta stackars parti. Med risk att folk blir upprörda så tar jag ändå upp mina tankar om detta. Hur många som är negativa SD har läst igenom deras politik? Är det jag som är blåögd eller trög för jag fattar verkligen inte vad man ser som så dåligt hos dem? Eller har man bara lyssnat på media? Då förstår jag att man är emot SD. Men när skulle vi börja lyssna på media? Vi vet hur mycket de vrider och vänder på en och samma sak för att få en bra artikel. Oftast är allt bara sanning med modifikation. Det är aldrig hela sanningen. Bara de ”gottigaste”.

Ofta när man frågar någon varför de är emot SD får man en blick som att man är dum i huvudet och precis som ”fattar du inte varför?!” ”De vill ju slänga ut alla invandrare” Säger de sen. Vart i deras partiprogram står detta? De vill inte slänga ut någon utan ta hand om de som finns här och begränsa invandringen till en nivå som gör att vi kan ta hand om de som kommer. Detta tycker jag inte är något dåligt. Snarare tvärtom. Hur skulle jag vilja att det var till det land jag kom till om jag var tvungen att fly? Helst skulle jag nog vilja bli hjälpt på plats om det gick så jag slapp dra upp alla mina rötter och börja om. Går inte detta skulle jag vilja komma till ett land där jag blir väl bemött och hjälpt att komma in i det samhället som de lever i. Så jag får bli en i mängden och inte en som är utanför. Det är såhär det faktiskt står i SDs partiprogram.

Sen det som jag kan misstänka sticker folk i ögonen är att SD är mot ett mångkulturellt samhälle. Jag förstår detta. Jag tycker det är jättetråkigt att det har blivit som det är numera. Vi får inte sjunga vår nationalsång på vår nationaldag, barnen får inte vistas i kyrkan på skolavslutningar m.m. Detta är inte invandrarna som satt stopp för utan det är våra rädda politiker som inte vågar ta diskussionerna om dessa frågor. Jag tycker att de som kommer till Sverige ska anpassa sig till vår kultur och våra lagar och regler. Vi har kommit långt i Sverige och jag vill inte att vi ska gå tillbaka i tiden. Jag vill att det ska vara tryggt att bo här. Jag har mångkulturellt i min familj och jag vet vad jag pratar om. Det funkar inte alltid att man tar med sig sin kultur hit. Vissa saker hör inte hemma i Sverige så är det bara! Ett mångkulturellt samhälle blir tyvärr ett splittrat samhälle. Grunden och kärnan behöver finnas. Sen är det klart att vissa inslag av mångkulturellt ska finnas annars kan ju inte ett samhälle utvecklas.

Skulle kunna skriva om detta mycket mycket mer men Nikki börjar tröttna på att mamma sitter vid datorn. Men en sista sak. Sen finns det självklart vissa rötägg inom SD som gör dålig reklam för partiet och för detta parti spär det bara på oviljan mot dem. I detta partiet kommer dessa rötägg fram. Men de finns i alla partier men märks inte lika tydligt….Men jag tycker verkligen att alla som är emot SD ska läsa på och skaffa sig en egen åsikt och inte tro på allt som media skriver. Jag har själv vart där. Jag var själv hatisk mot SD för några år sedan. Inför förra valet till riksdagen så läste jag på och jag lyssnade på deras partistämma på tv. Det gjorde så jag blev mer nyfiken för media speglar en bild och SD själva förmedlar en helt annan om man faktiskt lyssnar på dem utan förutfattade meningar. Jag röstade inte på dem då de inte tycker samma som mig i andra frågor. Men i invandringsfrågorna har de faktiskt inte så dåliga idéer. De vill inte alls skicka hem alla invandrare utan ta hand om dem vi har och hjälpa dem som vill hem igen! Hur kan man säga att detta är dåligt?