Idag fick vi ta bort Nikkis plåster. Ett litet fint jack är kvar. Så nu får vi se om det blir ett ärr av det hela eller ej.

Snart har det gått ett år sedan mitt liv blev ett totalt kaos. Det var mycket som hände och det blev bara för mycket. Det har varit ett kämpigt år men nu börjar jag äntligen hamna i fas. Jag är ledsen om jag varit avståndstagande och inte varit mitt vanliga jag. Jag har varit så dålig på att höra av mig, svara på sms och hålla kontakten. Det har varit för mycket psykiskt helt enkelt. Allt började när jag var i Göteborg förra hösten. Krångel för älsklingen. Vilken påfrestning det var på psyket. Men det löste sig tillslut och ska vara helt borta. Men känslan som det lämnade efter sig är inget bra. Jag kan fortfarande bli skrämd över hur liten man egentligen är här i världen. Fast man tror att allt är bra så kan allt vändas på bara en sekund. Mitt i allt kaos så går dessutom vår ugn sönder. Det är först när man står utan ugn man märker hur mycket man faktiskt använder den!

När det var löst med ugn och för älsklingen var det nya uppgifter för mig på jobbet. Resor ner till Göteborg och mycket nytt att ta in. Sen somnade min älskade mormor in. Så mycket blandade känslor. Planerande av begravning och resa till Finland. Mitt i allt somnar Johans farmor in och även där mycket blandade känslor. Nikki har tagit detta väldigt hårt. Igår när jag hämtade henne på fritids så var hon ledsen så att tårarna rann för att hon saknade gammelfarmor så. Det gör så ont i mitt hjärta för jag vet inte hur jag kan hjälpa henne att hantera saknaden.

Sen bestämmer sig älsklingen för att byta jobb. Mycket funderande fram och tillbaka när han får ett jobberbjudande som han tycker är intressant. Dock längre resor varje dag så vi måste köpa en till bil. Förändringar är inte min starka sida. Så det är mycket känslor i omlopp. Men jag väljer att stötta han i vilket beslut han än tar. Så det blev att stödja ett beslut om att byta arbetsgivare efter 7 år på Lst.

När allt lagt sig så var det helt plötsligt sommar. Vi målade o målade o målade och det var skönt att bara få släppa allt för en stund och plugga i hörlurarna och lyssna på en bok och bara vara för sig själv några timmar varje dag. Men så tog sommaren slut och jobbet började igen. Två bokslut på raken.. det tog på krafterna men gick även förvånansvärt bra. Älsklingen började sitt nya jobb och sen var det bara att ladda om inför delårsbokslut. Mitt i allt så söker jag en ny tjänst och får den. Dock har jag inte hunnit börja för jag har inte blivit av med mina ordinarie arbetsuppgifter än. Så än har inte allt riktigt lagt sig. Men jag är taggad på att få lite att bita i på jobbet. Nu hoppas jag bara att det får vara lugnt på det privata planet ett tag.

Jag är glad att detta året snart är över och börjar ladda smått inför 2018. Julförberedelserna väntar runt hörnet. I år ska jag börja tidigt för förra året var jag inte alls i form med allt kaos runt omkring mig. I år ska jag ge barnen en helt fantastisk jul <3

Nyår är redan klart vad vi ska göra. Så roligt det ska bli <3