Helgen 1 majSå var det söndag kväll igen. Denna helgen har varit längre än en vanlig helg men lika fort ska den gå ändå. I fredags var det 1 maj så då var vi uppe på Bergs Prästgård och tittade på det årliga kosläppet. När Nora fick syn på Patrik Gunnarsson som vann Bästa Bonden blev hon helt till sig. Det var riktigt kul att se henne. Flickorna tyckte det var skoj att få titta på alla kossor. Men i år var de mer lugna än vad de brukar vara. Inte så mycket stångande och hoppande som det brukar vara. Men lite var det allt ändå.

Efter det for vi till Skövde och handlade lite. Jag ville titta efter gångjärn då jag fått en beställning på en postlåda och barnens lock har jag bara satt dit med plastband. Nu när jag ska göra en på beställning vill jag inte göra en sån B-modell. Men jag hittade tyvärr inga som var tillräckligt små. Så vi fick åka hem istället. Hemma blev kvällen lugn och skön. Jag var superförkyld så drack te med citron och ingefära och tittade på tv hela kvällen.

Lördag morgon bestämde jag och Nikki oss för att åka till Slöjddetaljer i Skara. Där köpte jag mina gångjärn och Nikki köpte pärlor. Hon ville köpa massor i den affären och hon tyckte det var riktigt roligt att gå och titta där inne. Jag fick nästan tvinga henne när vi skulle gå till kassan. Hon som brukar hata att gå i affärer! Innan vi for hem tog vi svängen förbi Citygross.

Väl hemma höll Nora på att städa sitt rum som hon hade börjat med dagen innan. Nu såg det ut värre än värst. Golvet syntes knappt. Men innan kvällen var kommer var hon äntligen klar. Jag höll henne sällskap och skrev på min opponering samtidigt. När jag kände mig klar för dagen så plockade jag och Nikki fram pärlorna vi köpt och jag plockade fram rocaillespärlorna och gjorde ett litet armband till Nikki. Nästa gång har jag lovat att göra ett till Nora med :) Kvällen kom och barnen skulle först titta på Gladiatorerna men de tröttnade och ville spela med mig och Johan. Så vi plockade fram Blokus. För en gångs skull förlorade Nora och Nikki vann. Det var verkligen kul att det var tvärtom mot vad det brukar :)

Idag har det varit en rätt så lugn dag också. Jag har jobbat med min presentation som jag ska göra i skolan och barnen har pysslat och lekt. Jag har även strukit Noras tavla. Jag var helt genomsvett efteråt men nu är den färdigstruken och ligger i press på väntan på en ram. Jag blev väldigt nöjd faktiskt! Ska bli kul att se hur det blir när den kommer upp på väggen sen!

Nikki har varit på sin första fotbollsträning och hon tyckte det var roligt men hon tyckte det var jobbigt att hon var så trött efteråt =) Under tiden hon var iväg och tränade passade jag på att göra tårtbottnar inför kalasveckan som stundar runt hörnet. På onsdag har vi en 7-åring här i huset!!