Vann 1

Sista semesterveckan gick så fort så det blev inga mer uppdateringar, detta var väl mest för vi åkte iväg på minisemester. Jag och älsklingen fick nämligen en 3 dagars vistelse på Vann Spa och Hotell. Jag fick det i examenspresent och älsklingen fick det för att varit en sån underbar make som stått vid min sida. Tack alla för denna fina present! Inga nämnda så inga glömda. Ni vet ju vilka ni är i alla fall =)

1 juli började vår miniresa och vi började med att lämna av barnen hos farmor o farfar innan vi åkte iväg. Första stoppet blev på torp där vi köpte med oss lite smått och gott samt åt lite mat. Klockan sprang iväg så när vi satte oss i bilen var det raka vägen till hotellet. Där checkade vi in och gjorde oss hemmastadda. Vi packade upp en del av väskorna och vi grejade och donade i vårt hotell rum. Sen bytte vi om och gick ner till Spat. Vilket spa! Det fanns hur många pooler som helst. Vi missade tom utomhuspoolen. Vi provade de poolerna vi hittade men vi hoppade bastuna för det var så varmt ändå.

Efter några timmar så var vi nöjda och gick till vårt rum där vi duschade av oss och bytte om igen. Sen vet jag inte vad älsklingen gjorde men nåt hände när han skulle stänga fönstret för det gick inte. Sen kom det en skruv. Ja, fönstret var lite i behov av renovering. Ena gick inte öppna ens och det var bastu i vårt rum då solen låg på. Älsklingen vandrade ner till receptionen men det fanns inte någon som kunde titta på fönstret just då så vi fick byta rum. Men det blev till ett bättre rum utan att vi behövde betala något extra så det kändes helt okej. Sängarna i det nya rummet var dessutom så mycket skönare så det var ju ett stort plus, även om jag gillade vårt första rum väldigt mycket. Men sängarna är nog viktigast ändå.

Vann 2

Vi packade ihop våra saker och bytte rum. Det var inte det lättaste att hitta först för vi var tydligen tvungna att gå ner och sen upp för en annan trappa och det fattade ju inte vi. Men tillslut var vi rätt. Framåt kvällen började vi bli hungriga så vi slog till med en trerätters middag. Så gott var det! Efter maten var vi mätta och belåtna och vi gick upp på vårt rum och bara tog det lugnt i sängen. Älsklingen blev helt till sig när han fick på disney channel för där var det ju Darkwing Duck! Det gick ju inte titta på något annat enligt honom så jag fick kolla på detta. Men inte mig emot för jag gillade det som barn och sen var det bara 5 minuter kvar av programmet.

Jag var helt slut efter dagen så jag somnade strax efter att det var slut. Klockan var nog knappt tio! Men är man trött så är man. Skönt sov jag i alla fall. Jag vaknade en stund innan klockan ringde men de gjorde mig inget. Jag låg och tittade igenom alla nyhetssidor om vad som hänt under natten. När älsklingen sedan vaknade när klockan ringde så gjorde vi oss i ordning för frukost innan dagens äventyr började.
Vann 3

Dagens tripp blev till Smögen. En sån mysig stad. Jag var där ibland när jag var mindre då jag var ute i Lahälla, i torpet, men nu har jag inte varit där på 8 (?) år. Vi började dagen med lite shopping. Jag och älsklingen köpte oss varsina par solglasögon och jag köpte mig en bok. När vi sen kom till smögenbryggan så köpte jag mig ett par sandaler. Jag fick pengar i förtidig födelsedagspresent av min svärmor o svärfar så det var ju perfekt nu när jag hittade ett par fina sandaler!

Vi gick ut på bryggan och strosade runt där en bra stund. Det var rätt mycket folk, men långt så mycket som det kan vara. Dagen var supermysig och vi åt räksmörgåsar till lunch och avslutade smögenbesöket med en glass innan vi satte oss i bilen och for vidare. Vi åkte igenom småstäderna och det slutade med att vi stannade till i Bovallstrand. Där gick vi ut och jag var badsugen. Vi gick utmed vattnet tills vi kom till en liten vik. Jag gick i vattnet och det var riktigt varmt. Jag kom ut till knäna ungefär och då bestämde jag mig för att byta om till badkläder och ska precis vända om när det gör skitont i foten. Dumma sten tänkte jag, trots att det inte riktigt kändes som en sten men jag gick upp. Väl uppe bestämmer jag att vi ska klättra upp på klipporna så att jag kan byta om där men precis innan jag ska börja klättra tittar jag ner. Det är helt rött under min fot. Jag blöder! Inte så lite heller. Det var ingen sten jag trampade på där i vattnet utan en trasig mussla eller snäcka eller nåt för blodet bara rinner. Jag kämpar mig upp på klipporna och försöker få blodet att sluta rinna, men de går sådär. Tillslut lugnar det ner sig och vi kan gå till bilen och jag kan byta skor. När jag tar av mig mina nya sandaler så är den ena helt ner blodad. Så himla typiskt. Vi går in på ica och köper plåster och salt så att jag kan försöka tvätta mina skor på hotellet sen.

Vi hade egentligen tänkt åka runt lite till men min andre hälft tyckte inte vi skulle göra det med tanke på min fot så vi åker till hotellet och lägger oss på gräsmattan vid fjorden och jag lyssnar på ljudbok och älsklingen läser. Vi bara njuter av den härliga svenska sommar. När jag sedan tvättar sandalen så lyckas jag få bort i stort sett allt blod så jag är mer än nöjd. Salt var rena mirakelmedlet mot blod. Det kommer jag använda fler gånger! När kvällen kommer äter vi god mat igen på hotellets restaurang. Planerna hade varit att äta någon annanstans, men nu blev de ju inte som planerat och maten var god så det blev helt okej ändå.

Vann 4Efter maten satte vi oss och tog de lugnt på soldäcket/balkongen, innan vi kröp till sängs och tog de lugnt efter dagens bravader.

Sista dagen var det dags att packa ihop och åka till Uddevalla. Vi skulle till Ikea. Eller snarare, jag ville till Ikea. Jag har längtat så för att få åka dit så nu var det verkligen på tiden tyckte jag. Men väl där inne så tyckte även älsklingen att det var kul, även om han inte erkänner det men det märktes på honom. Vi handlade lite till oss men mest till barnen. Nora fick ett skrivbord och skrivbordsstol och Nikki fick saker till en prinsesshimmelsäng. Dagen säger bara svish och snart blir det dags att åka hem. På hemvägen ser vi dessutom en bil jag blir väldigt avis på. Så himla fin färg. Men jag kommer aldrig få köpa en rosa bil för min andre hälft så jag fortsätter att drömma om den istället.

Vann 5Sammanfattningsvis så hade vi så bra dagar man någonsin kunnat ha. Trots skadad fot som jag hade ont i flera dagar efter, men det var det värt! Jag fick verkligen mersmak av svenska västkusten! När barnen blir lite äldre, då ska vi hyra en stuga där nere :)