Nu äntligen har jag tagit tummen ur och börjat läsa denna bok. Jag har länge velat läsa den men inte tagit tag i det för jag har inte orkat köpa den då jag så sällan läser böcker numera. Men så kom jag på att det går ju låna E-böcker hemifrån på biblioteket. Sagt och gjort. Nu har jag lånat den och jag måste läsa ut den inom en månad. Så jag hoppas att jag hinner det. Riktigt intressant bok. Trots att jag inte har kommit så långt i den så har jag insett är det är nog den boken jag behöver. Jag och älsklingen har sagt att vi ska försöka oss ha ett sockerfritt år. Det ska bli så enormt skönt. Jag behöver detta. Jag kan inte sluta äta socker när jag väl börjar. Det är inte normalt.

Flera år har mitt liv cirkulerat kring min vikt. Den går neråt men väldigt sakta just nu. Under 2016 gick jag ner sammanlagt 7 kg. Kunde blivit 13 (eller mer) om inte den hemska december kom med allt vad det innebar för psyket. Jag har frossat och tröstätit. Det har inte varit särskilt bra. Men nytt år och nya tag. Blir det 7 kg i år också så är det i alla fall 7 kg närmare målet och jag har inte använt mig av vare sig diet eller operation. Jag ställer om mitt liv och det innebär att det tar tid. Jag är helt med på det. Ibland blir jag lite otålig bara. Men nej. Det ska ta tid. Jag är glad innerst inne att det tar tid. Men jag vill att det ska gå fort…men jag vill att det ska ta tid.. det är ett dilemma!

Ne nog om det. Nytt åt och nya tag. 2017 ett sockerfritt år! Är du med?