Nora hos logopedenIgår var jag och Nora hos logopeden. Det kan vara hennes näst sista besök där beroende om hon ska börja skolan till hösten eller ej.

Besöket gick kanonbra och hon var en helt annan liten tjej där inne mot vad hon brukar. Hon tog för sig och ville verkligen göra allt. Hon var inte det minsta blyg och körde bara på.

Det var så kul att se henne så tuff. Det brukar hon inte vara och det var faktiskt riktigt skönt att se att hon kan tuffa till sig bara hon vill. V-ljudet som vi började med förra gången sätter hon redan. F-ljudet är fortfarande lite sisådär med. Men det var ingen fara för hon har börjat korrigera sig själv när hon märker att hon gör fel.

När vi gick hem fick vi med oss ett nytt ljud. SJ-ljudet. Ett ljud inte alla sexåringar kan när de börjar skolan. Så språkmässigt verkar vår lilla dam tagit ikapp sig som bara den. I januari gjorde vi ju ett test på henne och vi gjorde ett liknande test förra året. Förra året när hon precis fyllt fem låg hon ett år efter på testet. Alltså som en 4 åring. I januari när hon var 5,8 år så hamnade hon i gruppen på 5,10 år. Så där hade hon tagit ikapp och om sin egna ålder. Denna lilla damen gör mig inte klok. Beslutet om skolan i höst är verkligen svårt!