2014-10-05 17.06.02

Förlåt för en väldigt suddig bild men stod inne och tjuvfotograferade flickorna. Denna veckan har mina små skruttor blivit stora. I onsdags när det var dags för dans för Nikki så ville Nora testa att få vara hemma själv fram till pappa kom hem. Innan dansen drog igång i somras så lovade jag att vi skulle testa detta så det var ju bara att hålla vad jag lovat. Sagt och gjort. Efter skolan åkte jag och hämtade flickorna och vi for hem. Nikki bytte om och snart slog klockan dags att åka och vi åkte iväg. Nora ville spela på tvspelet som hon satte på innan vi åkte. Det var minsann en konstig känsla att lämna henne ensam hemma. Oron gnagde i mig men jag vet att jag måste släppa taget. Hon är redo intalade jag mig själv.

När jag och Nikki var framme i Götene ringde älsklingen efter en stund. Nora hade klarat det fint! Mammahjärtat värkte av stolthet! När Nikkis dans börjat gick jag iväg till leksaksaffären och köpte en lite present. En speldosa som Nora blev överlycklig för! Nu får vi se hur det blir på onsdag. Vill hon vara själv igen eller vill hon hänga med. I onsdags var det glasklart. Hon ville vara själv hemma.

Idag blev även mini stor. Jag var så sugen på apelsinjuice och frågade Nora om hon ville testa att gå till affären själv. Det ville hon inte men det ville Nikki! När jag tvekade lite så ville även Nora gå själv till affären och då var det bara att stå för min fråga och släppa iväg dem. De fick pengar men de visste inte vart apelsinjuicen stod så jag sa att det går bra med Cola med. Men när två stolta och överlyckliga tjejer halvspringer in på gården så är det apelsinjuice som de har med sig!

Allt hade gått kanonbra! De berättade glatt att de även hade fått gå före i kön för det var så mycket folk.
Jag ska erkänna jag vågade inte släppa greppet helt eftersom Nikki skulle hänga med Nora när det var första gången de skulle handla utan vuxen så Johan fick smyga bakom dem och titta hur det gick. Men det hade vi inte behövt! De klarade det galant och tittade noga när de skulle gå över vägen. När det kom bilar gick de vid kanten.

Det är bara att acceptera nu… små har blivit större!