jul-2016

Julen kom i raketfart och tog slut lika fort. Julafton spenderades här hemma tillsammans med familjen, mamma, svärfamiljen och gammelmormor o gammelmorfar. En trevlig julafton. Vi hade en sån klockren tomte att båda barnen sa efteråt att ”det måste ju faktiskt varit den riktiga tomten”. Det är ett bra betyg. Barnen lekte med sina nya saker och sen blev det dags att sova. Mamma sov över och på juldagen for vi ner till Mullsjö för fortsatt julfirande hemma hos morfar. Till julklappsöppningen fick vi även besök av min morbror så det var riktigt kul. Det var trevligt att träffa honom.

Annandagen blev lugn. Vi firade mamma som fyllde år. Men hon ville inte ha något direkt firande så det var bara vi. Lugnt och skönt. Barnen lekte och var vänner största delen av dagen. Så skönt. Detta jullovet har faktiskt gått över förväntan. Det är skönt att de faktiskt kan vara bästa vänner utan att gnabbas hela tiden :)

Igår vaknade vi rätt sent. Åt frukost och sen kom mamma. Vi gjorde inget direkt utan packade ihop våra saker och lagade lite mat. Efter lunchen åkte vi hem till Timmersdala med ett stopp i Skövde. Nikki ville in på Rusta, Nora ville in på Toy”s”us, jag ville in på ÖoB och vi avslutade det hela med en sväng in till Mediamarkt. Jag och älsklingen köpte inget alls men barnen handlade lite. Nikki har kollat på en dekorationsbelysnings häst hela hösten och hon fick lite pengar i julklapp så den skulle hon köpa. Hon hade sån tur också för det fanns bara en kvar och den tog ett äldre par mitt framför näsan på oss. Men när de hörde att det var Nikki som skulle ha den så fick hon ta den istället. Det tyckte jag var riktigt snällt och Nikki blev jätteglad.

När vi kom hem var vi helt slut. Vi tände en brasa och bara tog det lugnt.

Idag har vi grejat mest hela dagen. Jag har tömt lite i garaget så nu får vi lite bättre plats. Dock blev det lite sämre plats i förrådet då jag dumpade sakerna där. Jag vet inte riktigt vart jag ska göra av allt. Dags att göra sig av med lite igen kanske? Det går nog att fundera på i alla fall. Får jag inte in allt i förrådet då måste det ju betyda att det är för mycket saker! Jag kan faktiskt komma till insikt jag med :)

Imorgon blir det jobb igen. Jag känner verkligen inte för det. Hade gärna varit ledig lite till. Denna ledigheten går så enormt fort eftersom det är jul och allt. Vid nyår blir det inte någon extra ledighet heller och det är rätt surt. Men aja. Det är som det är. Är nog rätt okej när jag väl kommer till jobbet. Det som tar emot är att jag måste åka buss :( För Nikki ska till tandläkaren.