4505071_300

Ja då har man tittat på TPB AFK som släpptes tidigare idag. Jag känner mig väldigt konstig till mods så här efter. Jag lider med grundarna till TPB. Det är sjuka straff de får. Helt extrema straff. 46 miljoner i skadestånd eller vad var det?! Helt sinnes! Jag visste detta redan men nu när det kommer upp till ytan låter de fortfarande helt sjukt. Det roliga är att jag vet flera som fildelar och många av dem köper mer filmer och dylikt nu än vad de gjorde innan de började fildela.

Det finns ju många undersökningar som visar just detta. Det är piraterna som köper mest. Jag förstår detta helt och hållet. Hittar du en bra film/serie så självfallet vill du ha den hemma i hyllan. Särskilt serier. Det är mycket smidigare att köpa en serie för då har du oftast text och allt med. Laddar du ner den så måste du om den är engelsk och du vill ha den textad hitta en text som är rätt synkad till den filen du tar hem. Eller hitta en fil med inbränd text. Då måste dessutom den som textat filmen ha bra språkkunskaper. Då är det rätt mycket enklare och smidigare att bara sätta i dvdn, välja språk och sätta på play. Dock är det rätt dyrt att köpa serier och du vill kanske inte köpa en serie innan du vet att den är bra. Men är den bra köper man troligtvis inte bara första säsongen utan du köper faktiskt alla.

Tillbaka till dokumentären. Den var helt klart sevärd. Det märks att det inte är någon vanlig produktion då skärpan hoppar lite ibland, det är ingen berättarröst som det ofta är i dokumentärer. Men den skildrar rättegångarna och lite annat runt omkring. Jag fattar fortfarande dessutom inte hur den första domaren inte ansågs jävig.

Men det är som de säger i filmen. Det var en politisk rättegång. Sverige vågar väl inget annat för de vill inte ha en nation som USA mot sig. Så det blir som vanligt.. USA bestämmer över i sista slutet över allt och alla…