C360_2013-01-25-09-40-34

För några dagar sen var det dags att röntga magen. Men denna gången var det skiktröntgen som stod på schemat. Jag var inte särskilt nervös inför undersökningen. Då var jag mer nervös över att köra till Göteborg och stadstrafiken där. Men det gick hur bra som helst så det var riktigt skönt.

Undersökningen gick riktigt fort. Det som tog längst tid var att sticka in nålen i mig. Jag är ju rätt svårstucken men hon hittade ett fint blodkärl tillslut. Dock satt det MYCKET längre ner än vad de brukar göra normalt så det skulle jag informera om inför framtida blodprovstagningar. Bra tips de där =)

Sen var det dags för röntgen. Först fick jag åka igenom apparaten en gång utan kontrastvätska och sen en gång med kontrastvätska i blodet. Det var lite obehagligt när de sprutade in vätskan för det kändes precis som jag kissade på mig. Det blev jättevarmt i urinblåsan. Sköterskan berättade för mig att alla känner olika och att jag inte alls kissat på mig. Haha!

Provsvaret skulle komma till remitterande läkare efter ca en vecka. Så vi får väl se om de hittar nåt fel på min mage! Jag hoppas verkligen det!

datortomografi