Ja det kan göra de bästaste bästa vänner till ovänner bara för att man inte tycker lika. Jag tycker då det är viktigt att alla tänker på att man ska få tycka och tänka precis som man själv vill för det är ju det tankesättet som gör dig till den människa som du är.

Men jag kan inte påstå att jag förstår hur de som röstar på Alliansen tänker för jag är i alla fall upplärd att man ska värna om varandra och inte vara för egoistisk. Jag tycker att alliansens politik är mest egoistisk. Men det är vad JAG tycker.

Läste på aftonbladet att de fått att sjukbidragen att sjunka. Men att vilken regering som helst skulle fått den att sjunka för den började sjunka redan 2003. Man kunde dock inte säga hur mycket. Alltså kan man inte säga om de blåas hårda och grymma politik har påverkat sjukpenningens storlek. Nåt som dock inte togs med i artikeln är att socialbidragen har ökat något enormt och att även barnfattigdomen har ökat. Det tycker jag är hemskt! Varför kan inte samhället hjälpa de som har det som svårast???

Ne då är det mycket bättre att de rika får mycket mer i plånboken medan det finns de som inte ens har mat på bordet. Jag förstår inte! Kan någon förklara för mig? Hur tänker man när man röstar blått? Jag vill förstå! Hur kan man må bra som människa när man röstar för något som gör detta till verklighet? Fast det är som jag skrev ovan, det är ett egoistiskt tänkande eller så är det inget tänkande alls.

Nu säger jag inte att de rödgröna är mycket bättre. Men de försöker i alla fall få bort klasskillnaderna istället för att skapa dem.

Sen kan man ju också se de som den blåa politiken är lite kortsiktig. För man får mycket pengar NU när man jobbar. Men inget varar för evig, För ALLA MÄNNISKOR blir gamla en vacker dag om man finns i livet. Alla KAN bli sjuka eller arbetslösa. Röstar man på dem så röstar man ju för att få det sämre själv om detta inträffar. Men då tänker man… det händer inte mig…

Sen tycker jag det däremot är fel att man ska försörja sig hela livet på en akassa eller nåt sånt. Det ska finnas gränser. Det ska inte löna sig med att gå hemma men man ska fortfarande kunna ha ett drägligt liv. Men klarar man inte att jobba. Att man gjort allt man kan för att kunna komma tillbaka men det verkligen inte går. Då ska samhället hjälpa en ändå.

Sen har jag haft väldigt roligt ut de blåas resonemang. Att det alltid ska löna sig att jobba. Men inte lönar det sig alltid. För du har bara 75 deltidsdagar med akassan. Sen är det slut. Då får du antingen livnära dig på din deltidslön som kanske bara är 1 dag i veckan på ica = 4 arbetstillfällen på 800kr (om du får 100kr i timmen o jobbar 8 timmar) 4×800=3200kr –skatt i månaden. Eller så får du gå hemma och gå över på hel akassa som du kanske har på max akassa och då är det 680×20=13600 –skatt. Det är stor skillnad. Då lönar det ju verkligen inte sig att jobba längre. Då är det bättre att gå hemma.

Läste om en kvinna som hamnade mellan stolarna med alliansen politik. Jag säger som henne. Sossarna var inte bra när de styrde, men nu är det ännu värre.

Det jag tycker är värst är att det verkligen kommer i skymundan att socialbidragen ökat och att barnfattigdomen ökat.