PluggUsch säger jag bara! Vilken tenta det blev i fredags. Det var verkligen fredag den 13e!

Eller ja. Det kunde blivit okej men jag och jag vet många i klassen är rätt missnöjda med upplägget på kursen. DE första fyra veckorna kändes det som att man var på banan och allt kändes lugnt. Men i onsdags, alltså två dagar innan tentan vände det då vår lärare skulle ha tentaförberedande lektion. Där hade han gjort förslag på hur tentafrågorna kunde se ut både teori och beräkning.

Teorin kändes som den var i linje med det vi gjort men beräkningsfrågorna. De vet jag inte vart de kom ifrån. De var så svåra att jag aldrig hade klarat dem själv. Läraren hade blandat i massa saker som vi inte gått igenom i denna kursen. Visst vi har nuddat vid det lite snabbt på vår FIKA kurs. Men den hade vi 2½ vecka i januari/februari. Sen har vi inte berört det något alls. Han blandade in bruttomarginaler och vinstmarginaler. Resultatbudgeten skulle räknas från fel håll. Egentligen är detta inget svårt om vi hade fått tillfälle att öva på det. Men nu kom han med detta två dagar innan tentan. Detta skapade ett rejält kaos både i klassen men även i min hjärna.

Uppgifterna vi haft i läroboken har varit sjukt mycket enklare än dessa frågor läraren hade på sina exempel. Så jag fick packa ihop mina saker och åka in till repetitionslektionen också. Det trodde jag inte att jag skulle behöva innan onsdagslektionen. Men nu var jag helt lost.

Innan tentan skulle börja så kände jag mig ändå hyfsat lugn. Jag hade pluggat så mycket jag kunnat och fått in. Men ändå blev det en chock! Repetitionen av teorin hade kommit lite skymundan då beräkningens svårighetsgrad hade chockhöjts på onsdagen. Men tror ändå att teorin gick okej i alla fall. Jag är inte riktigt nöjd med hans frågor dock. Dels var det en fråga då man skulle beskriva kommanditbolag. Visst vi ska veta vad det är men det var en 4p fråga och enligt mig på den mest värdelösa bolagsformen då den knappt används. Då tycker jag att det hade varit mer relevant att ha en fråga på 4p om ab, enskild firma eller hb istället. Visst det kom en fråga på enskild firma med. Men skulle kommanditbolagetfrågan vara med kunde den väl vara på 2p bara. Irritation!

Beräkningsfrågorna ska vi inte ens tala om! SJUKT svåra. Jag har inte full pott på en endaste en av dem. Dels var de svåra och när man läste igenom frågorna så kände man bara paniken växa och det tillförde säkert extra fel bara det. Det sista satt jag bara och ändrade siffrorna så det skulle inte förvåna mig om frågorna var mer rätt från början än vad de va i slutet. En halvtimme innan sluttid packade jag ihop. Jag såg bara siffror som inte gick ihop och inga lösningar. Ju mer jag pillade ju större blev felet. Nu när det gått två dagar har jag nog kommit på de flesta felen jag gjort på tentan. Nu hoppas jag bara att jag blev godkänd!! Har ingen som helst lust att behöva jobba på två jobb och plugga samtidigt inför en omtenta och det är så fallet kommer bli i så fall. Önska mig lycka till!

Det som tröstar lite i detta hemska är att jag vet att jag inte är ensam om att känna såhär. Majoriteten i klassen känner såhär. Om inte alla. Vi har sagt vad vi tycker till läraren och utbildningsansvarige. Sist vi kände såhär så många i klassen var efter vår tenta i Redovisning 1 och där blev halva klassen underkända med efter första tentan. Ska bli spännande o se hur många som klarar sig på denna.

Men nu släpper vi detta och försöker njuta av sommarlovet!