Farlig kvällsmat

Vilken debatt det har varit i veckan när det gäller LCHF och att det ska vara så farligt. Vad är det som är så farligt med ren mat? Det farligaste tror jag är att läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin förlorar pengar. Här ovan är min kvällsmat igår kväll (jag åt inte allt för orkade bara halva wrapen). Jag åt vid sju-halv åtta och är fortfarande inte hungrig och jag har inte ätit något sedan dess. Visst, jag har sovit emellan men jag var mätt o go hela kvällen så jag va inte sugen på något snacks till lördagsmyset. Jag förstår inte vad det är som är så farligt med denna maten. För min del så är den lite väl liberal p.g.a smoothien. Det blir lite mycket kolhydrater för att jag ska kunna gå ner snabbt i vikt, men jag håller ändå blodsockret i schakt för att inte bli sötsugen.

Anna Hallén skrev ett bra inlägg på Facebook i veckan som tar upp många av de frågor som jag har. Kan någon här svara på det skulle jag bli överlycklig!, här är delar av inlägget:
Jag behöver er hjälp och kunskap.

Vad är det som är farligt med att barn äter fisk, kött och kyckling i stället för hotdog, hamburgare och fiskpinnar?
Vad är det för fel med att barn äter grönsaker och rotfrukter i ställer för pulvermos och pasta?
Vad är det som skrämmer er med att äta naturliga fetter i stället för uppfunna laboratorieskapta hittepåfetter?
Vad gör barnen så illa att det är farligt när vi serverar grönsaksdipp i stället för ”fredagsmys” med chips?
Vilka specifika brister blir det med en mjöl- och glutenfri diet?
Jag förstår uppriktigt inte.
Vad är det som är farligt för barn?
Vad är det som är farligt med att dricka vatten i stället för läsk?
Nötter & oliver i stället för godis?
Vad är det jag har missat i näringsfysiologin?
Vad är det ni vet som jag inte förstår?
Jag har i 10 år arbetat för att barn och vuxna ska äta oprocessad mat (gärna ekologisk) lagad från grunden.
En kost med alla näringsämnen (SLV har näringsberäknat ”min” kost och allt fanns med. Även fibrer.) En kost utan tillsatser, socker och ”skräpmat”.
En kost med kolhydrater som håller blodsockret stabilt men som är mjölfri.
Varför är denna kost farlig för barn? Jag förstår inte. Uppriktigt. Jag förstår inte! 
Kan det vara så att ni inte har en aning om hur vi äter? Kan det vara så att ni tror att barn serveras de val som en bantande kvinna gör?
I så fall borde ni uppröras över alla pulverdieter som används – för logiskt sätt borde ju dessa familjer då servera det till sina barn också.
Kan det vara så att ni tror mycket men saknar kunskap om vad som ligger på tallriken?

Jag gör mina barn uppmärksamma på sockrets farligheter. Jag tycker det är viktigt att de redan som små får lära sig så att de inte behöver lära om som vuxen. Jag märker så väl på mina två skruttor att de kan äta olika.
Nikki är smal som en sticka medan Noras mage blir en ballong så fort hon ätit mycket mjölmat eller mycket socker. Här ser man tydligt att vi reagerar olika på mat. Men frågan är fortfarande, hur ser det ut inne i kroppen? Det skulle jag gärna vilja veta! Jag förbjuder dem inte att äta socker, jag uppmärksammar dem mest om att det inte är bra att äta för mycket. Jag ger dem alternativ till godis och chips. Jag tror inte de blir skadade av att bli upplysta så länge de blir det på rätt sätt och av rätt anledning.