Julen springer iväg så rasande fort varje år. I år blev det dock inte som planerat. Vi började morgonen precis som vanligt med julfrukost och julklappsöppning här hemma. Sen fick vi stressa iväg till Götene för tomten skulle komma tidigt.
Väl i Götene började barnens väntan. De väntade och väntade men tomten dök aldrig upp. En timme efter utsatt tid skriver älsklingen och frågar vart han är. Efter ytterligare en halvtimme så får vi svar. GPS-problem och att han var på väg. Vilken tur! För Nikki var rejält uttråkad.


Hon var först högt och lågt för att sedan däcka i soffan. Men tillslut kom den efterlängtade tomten. Barnen kan fortfarande inte bestämma sig för om han finns eller ej. Nikki tror verkligen att han finns och var lite blyg. Nora är mer skeptiskt. Men Nikki försöker övertala storasyrran att han finns faktiskt. Vi fick ju dra i hans skägg. Dock vågade ingen av dem göra det. Lite synd för det hade ju suttit fast.

Juldagen blev den årliga färden ner mot Mullsjö. Julbord och julklappsutdelning. I år har jag haft så svårt med julklappar. Så fantasin fick jobba. Mamma fick 12 bakpresentkort som hon verkar glad över och till Jörgen bakade jag en massa kakor och julgodis. Det verkade poppis så jag hoppas att de tyckte det var bra julklappar.

Nikki klagade på ont i magen hela eftermiddagen. Vi tänkte inte mer på det mer än att hon ätit massa godis. Morfar har nämligen en gran full med godis som man får plocka och äta. Nikki berättade om denna gran när vi åkte ner i bilen. Ingen av oss andra kom ihåg detta, inte ens Nora. Men mycket riktigt. Morfar hade en godisklädd gran.

Jag somnade i soffan runt klockan halv nio. Jag var helt slut. Gick vidare till sängen vid halv tio och fortsatte sova där. När Johan kom och la sig vaknade Nikki till och ville ligga kvar i vår säng där hon somnat. Detta är något som inte är normalt! Så hon fick sova där. En stund senare går hon på toa o sen säger hon att hon inte mår bra. Att hon fortfarande har ont i magen och känner sig konstig. Hon känner sig skakig säger hon och sen vänder sig hela hennes mage och vi får sanera hela sängen där på Natten. Nikki får ställa sig i duschen och vi får börja tvätta sängkläder.

På morgonen efter firar vi mamma lite grann och sen packar vi bilen och åker hemåt ifall det är magsjuka. Nikki mår och har mått bra sedan dess men vi ville vara på säkra sidan. Vi stannade till vid Mediamarkt och Johan sprang in och köpte nya Mario och sen åkte vi hem.

Så sedan dess har vi hållit oss isolerade men ingen av oss har blivit dålig. Jag mådde lite dåligt på annandagen men tror mest det var för att jag inte kunde hålla mig borta från godiset på julaftonen. Jag blir så himla dålig numera när jag äter socker.


Vi har spelat Just Dance, Mario kart och Mario Odessey. Nora o Nikki har även spelat Sims och Rollercoaster Tycoon. Det har blivit en spelande jul. Men det är bra tidsfördriv för både vuxna och små och att vi kan göra det tillsammans gör ju inte saken sämre utan snarare bättre.

Idag blir det att ta oss ut bland folk igen. Vi ska in till Skövde och handla lite Nyårsmat. Får hoppas det inte är alltför mycket folk. Men det är ju ändå relativt tidigt än så hoppas på lite lugnare tempo. Ikväll blir det träning. Ska bli skönt. Nu vill jag verkligen hålla igång denna träning. Så mycket skönare i kropp och själ.